Uvodno tekmo ob 20. uri v dvorani Leona Štuklja obe ekipi pričakujeta optimistično. Krka zaradi dejstva, da je v tej sezoni že nekajkrat premagala zeleno-bele in s tem Ljubljančanom vlila neke vrste kompleks, zadovoljstvo Union Olimpija pa temelji na vrnitvi poškodovanih Sasuja Salina in Jakova Vladovića.

Košarkarji Uniona Olimpije se še živo spominjajo visokega poraza s Krko v finalu slovenskega pokala v Mariboru. Motivirani Novomeščani so jih dobesedno pokorili in tako prvič v zgodovini prišli do pokalnega naslova. "Ne samo ta tekma tudi ostale iz preteklih petih let so se igralcem vtisnile v spomin. Ni hujšega kot končati sezono s porazom v finalu. Zato sem prepričan, da moji košarkarji ne bodo imeli težav z motivacijo. Na drugi strani bodo imeli favoriziranega tekmeca, ki bo imel prednost domače dvorane in ki je brez dvoma favorit tega dvoboja," pravi strateg Ljubljančanov Aleš Pipan.

Džikić se želi izogniti vlogi favorita

Trener Krke Aleksandar Džikić se želi izogniti vlogi favorita, saj bodo po njegovem mnenju o zmagovalcu odločale malenkosti, na novinarski konferenci pred finalom pa je poudaril, da ga je končnica lige Telemach prijetno presenetila. "Verjemite mi, da se v Sloveniji igra vrhunska košarka. Tekme končnice so to dokazale in prepričan sem, da bodo gledalci uživali tudi v finalu," je dejal.

Jaka Klobučar, ki je eden njegovih ključnih mož, meni, da bo prva tekma zelo pomembna, saj bo zmagovalcu dala določeno psihološko prednost, kar se tiče končnega zmagovalca, pa pravi, da lahko pomemben faktor odigra fizična pripravljenost. Tekme si bodo sledile na dva dni, tako da je morebitna peta tekma na sporedu že 31. maja. Zaradi zasedenosti dvorane Stožice bo druga tekma v Tivoliju.

"Vedno je lepo začeti z zmago, glede na to, da nas čaka peklenski ritem tekem, pa je morda še pomembneje začeti niz z zmago. Malce smo v prednosti, saj igramo z desetimi, na trenutke tudi dvanajstimi igralci, medtem ko ima Union Olimpija kar precej težav s sestavo moštva," pravi Klobučar.

V finalu se bodo zbirala sredstva za pomoč prizadetim v poplavah

Oba finalista, kakor tudi Košarkarske zveza Slovenije, bosta organizirala akciji za pomoč prizadetim v poplavah v BiH, Srbiji in na Hrvaškem. Krka bo na prvi in tretji tekmi pred dvorano Leona Štuklja zbirala nujna sredstva, prva tako Union Olimpija v soboto, ob tem, da bo slednja vsem, ki bodo prinesli pomoč, zagotovila brezplačen ogled tekme.