Košarkarji Krke so zanesljivo naredili prvi korak k peti zaporedni uvrstitvi v finale lige Telemach. Pred domačimi gledalci so nadigrali savinjske Hopse kar s 102:59.

Novomeščani si lahko uvrstitev v finale zagotovijo že čez 48 ur, ko bo na Polzeli druga tekma. Morebitna tretja je na sporedu v soboto znova v Novem mestu. V drugem polfinalu se merita Union Olimpija in Helios.

Krka je vprašanje zmagovalca rešila že v prvih dvajsetih minutah. Po relativno izenačeni prvi četrtini so varovanci Aleksandra Džikića v drugih desetih minutah povsem zasenčili goste, ki so se očitno zadovoljili že z uvrstitvijo v polfinale, in na odmor odšli s prednostjo dobrih dvajsetih točk. To prednost so gostitelji v nadaljevanju zlahka zadržali; celo več, v zadnji četrtini so goste nadigrali kar z 29:9 in tako izenačili svojo najvišjo zmago v sezoni - pred desetimi dnevi proti Portorožu -, hkrati pa zabeležili prvo stotico v sezoni v vseh tekmovanjih.

Pri Krki je imelo šest igralcev dvomestno število točk - največ Zvonko Buljan 21, 5 skokov ter Luka Lapornik 17, 3 podaje, Jaka Klobučar 14, 7 podaj, indeks 26 -, pri Polzeljanih pa je največ točk dosegel Aleksis Wangmene 15 točk, 8 skokov.