Novomeščani, štirikratni zaporedni državni prvaki, so povsem zasluženo prišli do naslova, saj so bili v finalu vsaj za razred boljši tekmec. Devetnajstkratne pokalne prvake iz Ljubljane so nadigrali v vseh elementih košarkarske igre. Tako so prekinili šestletno vladavino Uniona Olimpije v pokalu Spar ter hkrati večnega tekmeca iz prestolnice premagali prvič v sedmih poskusih, od tega treh v finalih.

Krka je že v prvem polčasu dosegla 48 točk - ob tem zgrešila le devet metov iz igre - in si pred nadaljevanjem priigrala trinajst točk naskoka. Razlika se je v uvodnih minutah drugega polčasa skoraj podvojila (63:38), tako da je bil preostanek srečanja le še formalnost.

Za najboljšega košarkarja zaključnega turnirja je bil izbran Sani Bečirović, ki je v finalu dosegel 20 točk ob metu 4:7 za dve točki in 2:2 za tri. Točko več je dosegel Edo Murić, dvomestno število točk pri Krki pa je imel še Jaka Klobučar (15).

"Na finalni turnir pokala Spar smo prišli maksimalno pripravljeni in brez kakršnegakoli pritiska, saj smo se zavedali svojih kakovosti in v finalu točno vedeli, kako ustaviti košarkarje Uniona Olimpije, da bi bili boljši. Mislim, da smo res od prve do zadnje minute to tudi bili," je po zmagi dejal Bečirović.

Manj zadovoljstva je bilo po porazu seveda v taboru Olimpije, za katero sta največ točk dosegla Alex Stepheson (14) in Sasu Salin (10). "Košarkarjem Krke čestitke za povsem zasluženo zmago v pokalu Spar, bili so boljši od vseh ekip. V finalu so pokazali več kot moji košarkarji. Na koncu druge četrtine smo prehitro popustili, vse skupaj pa poslabšali še z osebnimi in tehničnimi napakami, s katerimi smo dopustili, da je Krka prišla do večje razlike. Skušali smo jih ujeti, a dobro igrali šele zadnjo četrtino," je dejal trener Ljubljančanov Aleš Pipan.