Košarkarji Krke so dosegli prvo zmago v ligi Aba v 2014 oziroma prvo po treh zaporednih porazih. S skupno sedmim parom točk so se pomaknili proti sredini razpredelnice, hkrati pa so prehiteli tokratnega tekmeca tako po številu točk kot medsebojni koš razliki.

Junaka novomeške zmage sta bila Edo Murić s 23 točkami, kar je njegov osebni rekord v tem tekmovanju, ter Jaka Klobučar, ki je zbral dve točki manj. Skupaj sta zadela tudi šest trojk in bila od prve do zadnje minute nerešljiva uganka za goste. Tako se trenerju Aleksandru Džikiću sploh ni poznala odsotnost Sanija Bečirovića, ki ima težave z gležnjem.

Krka je bila tokrat dobra tako v obrambi kot napadu. Mega Vizura v nobeni četrtini ni dosegla več kot dvajset točk, v napadu pa so ob Muriću in Klobučarju zadevali tudi ostali igralci. Med strelce se ni vpisal le Smiljan Pavić.

Ljubitelji košarke v Novem mestu bodo zdaj skoraj en mesec prikrajšani za ogled tekem. V naslednjih dveh krogih lige Aba bo Krka gostovala pri Igokei in Zadru, nato jo v Mariboru čaka zaključni turnir pokala Spar, naslednja tekma v Leonu Štuklju pa bo sredi februarja proti MZT Skopju.