Prvič po devetih mesecih ste znova oblekli dres Olimpije na tekmi. Kakšni so občutki?

Odlični. Na začetku me je bilo malo strah, kar je povsem normalno. Ko sem prišel v igro, pa sem na to povsem pozabil. Prepustil sem se igri, na koncu pa se počutil, kot da sploh ne bi manjkal devet mesecev in bi bil ves čas z ekipo. Počutim se fenomenalno, a moram hkrati paziti, da ne bom šel z glavo skozi zid. Ekipi želim po najboljših močeh pomagati, a hkrati poslušati tudi svoje telo.

Potem kakšne večje mentalne blokade v glavi niste imeli?

Nobenega giba me ni bilo strah narediti, saj sem že nekaj časa treniral in tempiral delo. Bolje je, da te ni strah in se prepustiš, kot da si zakrčen, saj tako lažje pride do kakšnega nenaravnega giba. Igral sem stoodstotno, brez kakršnih koli pomislekov.

So bolečine v kolenu še prisotne?

Kjer so mi vzeli ligament, še vedno čutim manjše nelagodje. Toda to je povsem normalno in bo tako ob spremembah vremena in večjem naporu. Morate pa razumeti, da se koleno še navaja na hude pritiske, saj je šele osem mesecev od operacije.

Še vedno delate kakšne posebne vaje za koleno pred in po treningih in tekmah?

Seveda. Mišice morajo biti močne, da ni pretiranega pritiska na vezeh. S tem sem se sprijaznil in to bom moral delati do konca kariere, če bom želel biti uspešen na parketu.

Zeleno luč zdravnikov ste dobili že decembra...

To ni res. Zdravnik mi je dejal, da lahko začnem igrati februarja ali celo šele marca. Tako, da sem se na lastno pest vrnil prej. Zdravnik mi je dejal, da po šestih mesecih križna vez drži. Toda eno je, da drži, drugo pa, da boli. Dosti sem se ukvarjal s tem, koleno je občasno zatekalo, poleg tega sem moral priti tudi v pravo fizično formo. Nisem še stoodstoten, a čez kakšen mesec ali mesec in pol bo vse v najlepšem redu.

Je bilo kaj pritiskov s strani kluba, da bi se vrnili prej, kot ste želeli?

Ni jih bilo. Sem ter tja so bila v šali kakšna zbadanja, drugače pa ni bilo ničesar. Vse sem delal po svoji volji. Koleno ni več isto, kot ni bilo že po prvi poškodbi.

Ste pričakovali, da vam bo trener Pipan namenil kar 20 minut na prvi tekmi?

Nisem. Pričakoval sem pet minut. Ko sem začel igrati, je šlo. Nisem imel nobenih težav, morda tudi zato, ker smo imeli visoko prednost in intenzivnost v igri ni bila na najvišji ravni. Naši strelci so se razigrali in zadevali z vseh položajev, tako da ni bilo treba iti niti na skok.

Ste zadovoljni s prikazano igro?

Lahko bi bilo bolje, toda glede na situacijo je bilo super. Prebil sem led in upam, da bo šlo zdaj samo na bolje.

V sredo vas čaka že obračun z Banvitom. Boste zdržali ritem dveh tekem na teden?

Nedeljo smo imeli prosto, tako da verjamem, da bom spočit. Če bom pa kdaj začutil kakšne močnejše bolečine, se bom ustavil. Verjamem, da me bodo v tem primeru v klubu razumeli.

Preostali izidi 18. kroga: S. Olaj – C. zvezda 72:77 (Vojvoda 18; Jenskins 19, Blažič 11), M. Vizura – Zadar 91:75 (Micić 18; Ramljak 18), Cedevita – Cibona 67:85 (Smith 22; Blassingame 24), Budućnost – Široki 85:68 (Su. Šehović 23; Buva 19), danes ob 20.30: Partizan – MZT, vrstni red: C. zvezda 15-3, Cedevita 13-5, Partizan 13-4, Cibona in Budućnost po 12-6, Igokea 10-8, Olimpija, M. Vizura, Krka in Radnički po 7-11, MZT 7-10, Široki, S. Olaj in Zadar po 5-13.