Košarkarji Slovenije so v tretjem nastopu v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvo zabeležili tretjo zmago. Po Ukrajini in Makedoniji so na turnirju Laško v Celju nadigrali Latvijo z 71:67.

Izbranci Božidarja Maljkovića bodo v Celju odigrali še dve prijateljski tekmi; v soboto ob 20.45 proti Srbiji ter v nedeljo s Turčijo.

Turnir v Celju je za organizatorje generalka za evropsko prvenstvo. Dvorana Zlatorog sicer še ni povsem v slogu eurobasketa - manjka novinarska tribuna, ki bo na zahodni strani, pomanjkljivo je prezračevanje, so pa zato na svojih mestih že vsi prostovoljci ter ostalo spremljevalno osebje.

Enako kot na prejšnjih dveh tekmah je Maljković v postavo uvrstil le dvanajst igralcev; manjkali so kapetan Jaka Lakovič, ki ima še naprej težave s hrbtom, ter Edo Murić in Gezim Morina.

Na parketu je bila tako verjetno (z izjemo Lakoviča) najmočnejša zasedba Slovenije - prvič letos tudi z Boštjanom Nachbarjem, ki je odpor trdoživih in borbenih gostov strla šele v zaključku tekme. Sicer je vodila večji del tekme (največ s 15 točkami prednosti), toda zavoljo ne dovolj agresivne obrambe, ki je Latvijcem omogočala neovirane mete na koš, ter hkrati nezmožnosti prebiti consko obrambo Latvije, so ti v zadnji četrtini znižali zaostanek in v zadnji dve minuti vstopili z zgolj dvema točkama zaostanka. Vse dvoma so v zadnji minuti rešili Jure Balažič ter s črte prostih metov Mirza Begić, Goran Dragić in Boštjan Nachbar.