Trenutno stanje je na tem lepem trgu kaotično. Ne samo zaradi pločevine, ki spodriva pešce, ampak tudi zaradi splošnega nereda. Vsak gostinec si je po svoje zamislil ponudbo na prostem, smetnjaki in gostinske mize ter parkirani avtomobili pa dajejo podobo, ki je za mesto prej sramota kot privlačnost.

V prihodnje naj bi bilo drugače. Maistrov trg bodo tlakovali, obeležili zgodovinske znamenitosti (stolp na nekdanjem vhodu v mesto), poenotili tudi videz druge ponudbe in ga namenili predvsem pešcem. Ves poseg naj bi veljal 150 milijonov tolarjev, delati naj bi začeli septembra. Včeraj so v mestni hiši predstavili razstavo o urejanju Maistrovega trga (tlakovan naj bi bil z zelenkastim kamnom, na njem naj bi bilo veliko posod z zelenjem), ki bo zagotovo polepšan postal pravo srce mestnega središča. V nekaj dneh naj bi nepravilno parkirana vozila tudi z Maistrovega trga pregnal pajek za odvoz vozil.

Ob tem moramo upoštevati dejstvo, da ima za parkiranje oziroma vožnjo skozi sicer zaprto središče dovolilnico kar 778 ljudi. Stanovalci manj kot polovico, lastnikov lokalov je kar 172, zanimivo pa je, da so celo gasilcem in policiji ter reševalcem za nujne posege izdali kar 49 dovolilnic.

Vse to dokazuje, da bo še vedno promet skozi mesto, ureditev Maistrovega trga pa naj bi prispevala k temu, da bi začeli iskati in izkoriščati druge parkirne površine v mestnem središču, ali zaostrili izdajo dovolilnic. Promet namreč ostaja trd oreh za kranjsko oblast, ki pa je s polepšanima Slovenskim in Maistrovim trgom zagotovo storila pomemben korak k lepši podobi in bolj pestremu utripu mesta med Kokro in Savo.