Reprezentanca Slovenije: 7,5

Ocena bi bila še malce višja, če si ne bi privoščili poraza s Finsko. Na pomembnih dvobojih z Italijo in Grčijo so dokazali, da lahko ob maksimalni angažiranosti porazijo vsakogar. Tudi Francijo, nasprotnika v četrtfinalu, ki bo odločal o uspešnosti prvenstva.

Selektor Božidar Maljković: 7,5

Ekipo je psihično uspel dvigniti po porazu proti Poljski, s pravo taktiko in dobrim vodenjem pa prišel do skalpa Italije in Grčije. Ob tem je v kratkem času popravil tudi napad proti conski obrambi. Na dvoboju s Finsko je uspel odpočiti Gorana Dragića, a zato plačal ceno poraza.

Uroš Slokar: 6

Tudi v drugem delu ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje. Ko stopi na parket, se osredotoči na obrambne naloge, kar je zagotovo pravilen pristop. Pozitivno oceno si zasluži tudi zaradi razmišljanja, saj pravi, da so pomembne le zmage in ne, kdo igra.

Jaka Lakovič: 6,5

Kapetan reprezentance je dvignil raven igre, a je še vedno sposoben prikazati več. Predvsem manjkajo njegove trojke, saj izza črte 6,75 metra meče zgolj 17,9-odstotno. Jeze po porazu s Finsko ni mogel skriti, tudi zato, ker večje minutaže ni uspel bolje izkoristiti.

Jure Balažič: 6,5

Selektor Maljković ga rad pošilja v ogenj zaradi dobre in agresivne igre v obrambi. V napadu se prevečkrat zanaša na met od daleč in premalokrat poizkusi z igro pod košem. Posledica je tudi, da na tem evropskem prvenstvu na osmih tekmah še ni izvajal prostega meta.

Nebojša Joksimović: 7

Presenečenje drugega dela prvenstva. Vedelo se je, da je odličen obrambni igralec, kar je potrdil tudi proti najboljšim branilcem na svetu. Uspešno je načel tako Marca Belinellija kot Vassilisa Spanoulisa. Le Petteriju Koponenu je dovolil, da se je pretirano razigral.

Edo Murič: 6

Tako kot v predtekmovanju mu Maljković tudi v drugem delu ni zaupal. Zmago proti Grčiji je pospremil s klopi za rezervne igralce, na preostalih dveh dvobojih proti Italiji in Finski pa v ponujenih minutah ni storil dovolj, da bi si pridobil večje zaupanje selektorja.

Jaka Blažič: 6,5

Še vedno ostaja dolžnik, saj smo od njega pričakovali boljše predstave, a je v drugem delu prikazal bolj živahno igro na obeh straneh igrišča. Manjkajo bliskoviti prodori, s katerimi je blestel v dresu Olimpije in na nekaterih pripravljalnih tekmah. Načeto ima samozavest.

Boštjan Nachbar: 7,5

Košarkar, od katerega je odvisno veliko. Manjka mu konstantnih predstav. Ko ima dober dan in mu steče met, je Slovenija nevarna. Doda velik doprinos pri skokih, saj je skupaj z Zoranom Dragićem tretji skakalec moštva. Njegova hiba ostaja obramba.

Goran Dragić: 8

Sezona v vlogi prvega organizatorja igre pri NBA moštvu Phoenix Suns mu je dobro dela, saj tudi v reprezentanci odgovornost prevzema na svoja pleča in je vajen pritiska. V Stožicah mu bolje služi tudi met, s prodori pa nasprotnikovo obrambo spravlja v obup.

Zoran Dragić: 8

Na prvenstvu prikazuje najboljše predstave v karieri. Kljub pomanjkanju izkušenj se ne ustraši izzivov, pritisk ga le še dodatno motivira. Igralec, ki bi si ga v moštvu želel vsak trener, saj postori ogromno koristnega dela, ki se ga ne da meriti s statističnimi podatki.

Domen Lorbek: 7

Dobro strelsko formo s prvih petih tekem v Celju v Stožicah ni uspel nadgraditi. Glede na to, da ima daleč najboljši odstotek meta za tri točke v reprezentanci (58,3 odstotka), bi se moral pogosteje odločati za poizkuse izza črte 6,75 metra.

Gašper Vidmar: 7

Z nasprotnikovimi centri se uspešno »pretepa« pod obema obročema, zato mu sem ter tja zmanjka moči, da bi siloviteje zaključil napadalno akcijo. Še vedno dobiva premalo uporabnih žog, a ker slovenska igra sloni na branilcih, je to razumljivo.

Mirza Begić: 7,5

Največje odkritje drugega dela prvenstva. S svojo prisotnostjo pod obema obročema nažene strah v kosti nasprotnikovih igralcev, ki se zaradi njegove višine redkeje odločijo za prodore. Navdušil je z nekaj zabijanji, ki so mu še dodatno okrepili samozavest.