Slovenija tako nadaljuje z uspešnimi nastopi na svetovnem prvenstvu, kjer bo njen naslednji nasprotnik Angola, s katero se bodo varovanci Jureta Zdovca pomerili jutri ob 17.30. Slovenski selektor si bo prizadeval, da se ne bodo ponovile težave iz prvega polčasa današnje tekme, ko je bil na papirju precej manj kvaliteten nasprotnik povsem enakovreden slovenski izbrani vrsti.

Prvi polčas za v pozabo, Korejci povsem enakovredni

V uvodnih minutah so se bolje znašli Korejci, ki so v obrambi dobro ustavljali slovenske košarkarje, sami pa zadeli nekaj metov in v tretji minuti je bil na semaforju presenetljiv izid 7:2 v njihovo korist. To je prebudilo Slovence, ki so še pred iztekom četrte minuti prvič povedli – 9:7, a je bil to le preblisk. Ponovno so sledile minute, ko so bili Korejci bolj spretni ter predvsem bolj zbrani pri metu in v 7. minuti so ponovno vodili za 5 točk (16:11 in kasneje tudi z 18:13). V zaključku prve četrtine so Slovenci le uspeli znova ujeti priključek in na prvi dveminutni odmor so odšli pri zaostanku 2 točk (19:21).

Prvi minuti druge četrtine sta prinesli tri trojke, na srečo dvema na slovenski strani (Murič in Lorbek), toda to vseeno ni pomenilo izboljšanja slovenske igre v napadu, saj je Slovenija naslednji koš dosegla šele tri minute kasneje, ko je G. Dragić znižal na 27:28. Na novo slovensko vodstvo je bilo treba počakati do 16. minute, po prvih točkah Z. Dragića na tekmi je bilo 31:30. Ko je Omić povišal na 36:32, je Zdovc verjetno pomislil, da bo njegovim varovancem igra le stekla in se bodo odlepili od Korejcev, a se je motil, saj je Slovenija prvi polčas dobila le s točko prednosti (40:39), kar je bilo precej pod pričakovanji proti tako nerenomiranemu tekmecu. V slovenski slačilnici med odmorom zato verjetno ni bilo ravno prijetno.

Drugi polčas, drugi obraz

Tudi začetek tretje četrtine ni prinesel bistvenih sprememb v igri in Korejci so brez večjih težav držali stik s Slovenijo, prvič pa se je našim košarkarjem uspelo nekoliko odlepiti od nasprotnika v 25. minuti, ko so po trojkah Balažiča in Lorbka povedli s 58:49, po košu znova dobro razpoloženega Omića pa je prednost prvič na tekmi presegla 10 točk in Slovenci so lažje zadihali. Do konca tretje četrtine se je razlika med moštvoma še nekoliko povečala, znašala je že 16 točk, po 30. minutah pa so Slovenci vodili s 70:56.

Kljub visokemu zaostanku se Korejci niso predali in v 32. minuti so se približali le na 10 točk zaostanka (73:63), toda Slovenci so jih umirili s tremi trojkami, dve je zadel najboljši igralec tekme G. Dragić in po 35. minutah je prednost znašala že 17 točk (82:65). Do konca tekme sta obe moštvi bolj ali manj le še čakali, da se igralni čas izteče, končni izid pa je bil 89:70, kar je na koncu tudi realen prikaz razlike v kvaliteti med nasprotnikoma.

Najbolj se je v slovenski reprezentanci znova izkazal Goran Dragić, ki je dosegel 22 točk, imel pa tudi 4 podaje in 2 skoka, zelo pozitivno oceno pa si je ponovno zaslužil Alen Omić, ki je zbral 13 točk in 11 skokov.