Tokrat so jim mero pred domačimi gledalci vzeli Los Angeles Clippers, ki so vknjižili deveto zmago v nizu. V tem času so bili najbližje porazu ravno na predzadnji tekmi v ponedeljek, ko so Phoenix Zorana in Gorana Dragića premagali šele po podaljšku s 121:120. Z Indiano niso imeli toliko dela; premagali so jo s 103:96.

Chris Paul je zbral 17 točk in 15 podaj, DeAndre Jordan je prispeval 12 točk in 19 skokov, Jamal Crawford pa je s klopi dosegel 18 točk. Indiani ni pomagala niti razprodana dvorana Bankers Life Fieldhouse s 16.392 gledalci, niti 30 točk C.J. Milesa, ki tekme ni začel v prvi postavi. Rezervisti Indiane so skupaj dosegli 66 točk.

Osmo zaporedno zmago so zabeležili tudi košarkarji Atlante, ki so suvereno premagali najslabšo ekipo lige Philadelphio. Charlotte je ugnal Boston, Chicago in San Antonio sta upravičila vlogi favoritov proti Brooklynu oziroma New Yorku, domača dvorana je bila odločilna tudi za Minnesoto, Dallas, Denver in Golden State, edino zmago za goste na desetih tekmah pa so zabeležili košarkarji Washingtona.

Hkrati je bila to tudi najbolj napeta tekma večera. Washington jo je dobil z 91:89, odločilni koš pa je dosegel Bradley Beal z zvokom sirene. Njegov soigralec mu je žogo podal iz avta, ko je bilo na semaforju 0,8 sekunde do konca. Beal se je spretno odkril pod košem, ujel žogo v zraku in jo spustil skozi mrežico. S tem je Washington v zadnjih 55 sekundah naredil delni izid 7:0.

Slovenski predstavniki bodo igrali v noči s petka na soboto; brata Dragić bosta v Phoenixu gostila skromno zasedbo Detroita, Memphis Bena Udriha pa tudi ne bi smel imeti težav doma s Charlottom.