Velik razlog za dobre rezultate je kajpak trener Aleksandar Džikić, ki pa mu vse vendarle ne gre po načrtih. Novomeščani se namreč v ligi Telemach igrajo z ognjem, saj so med tednom doživeli že četrti zaporedni poraz. Dva kroga do konca rednega dela se jim celo lahko pripeti, da se ne bodo uvrstili v ligo za prvaka, kar bi pomenilo, da bodo morali za sodelovanje v ligi ABA v prihodnji sezoni obvezno osvojiti naslov državnih prvakov.

In kje gre iskati razloge za dejstvo, da lahko dolenjsko moštvo užene evroligaša, nato pa čez tri dni izgubi v državnem prvenstvu? V prvi vrsti zagotovo v premnogih poškodbah, ki jih imajo v taboru Krke v letošnji sezoni, pri čemer bi moralo vodstvo kluba pod drobnogled vzeti trenažni proces, saj tolikšno število takšnih in drugačnih zdravstvenih nevšečnosti pri košarkarjih ni normalno. Ker prioriteto pomenijo rezultati v jadranskem tekmovanju, mora Džikić igralce zaradi prej omenjenega razloga odpočiti med tednom, pri čemer mu na roko ne gre niti dejstvo, da mladi, na katere je pred sezono polagal velike upe, preprosto ne dajejo tistega, kar se je od njih pričakovalo. Ob vsem tem pa je treba v ozir vzeti tudi pomanjkanje motivacije, saj preprosto ni enako igrati proti Crveni zvezdi v ligi ABA ali proti kateremu koli izmed nasprotnikov v rednem delu lige Telemach.

Primarni cilj Krke v rednem delu državnega prvenstva je preboj v ligo za prvaka, kjer se vse začenja z ničle. Skoraj nemogoče se zdi, da kljub oteženi situaciji Novomeščanom slednje ne bi uspelo, a možnost obstaja, zato Džikić v teh dneh zagotovo ne spi mirno. V takih okoliščinah namreč v športu pogosto začnejo veljati drugačne zakonitosti, ki lahko pokopljejo še tako izrazite favorite.