Grki so imeli pred tekmo še nekaj teoretičnih možnosti za preboj v četrtfinale, ob zmagi nad Hrvaško pa bi potrebovali tudi zmago Italije proti Španiji, a se jim ni izšlo.

Ob koncu rednega dela izenačenega srečanja je kazalo na zmago Hrvaške, ki je vodila do zadnje minute, a je v zaključku zapravila prednost. V prvem podaljšku so bili nato bližje uspehu Grki, ki so v zadnji minuti povedli za tri točke, a nato Hrvatom dovolili, da so s trojko izenačili. V zadnjem napadu so Grki zgrešili polaganje in tekma se je podaljšala še za drugih pet minut.

V drugem podaljšku so Hrvati povedli za 7 točk (86:79), a so se Grki uspeli pobrati in minuto pred koncem izenačiti na 86:86. Odgovornost je nato prevzel Draper, ki je s samostojno akcijo dosegel koš, Hrvati pa v zaključku vodstva niso več izpustili iz rok, saj sta Bogdanović in Rudež zadela vse proste mete.

Za Hrvaško je 22 točk dosegel Bogdanović, Tomić je zbral 15 točk in 12 skokov, Ukić pa je v statistiko vpisal 14 točk, 5 podaj in 5 skokov. Grkom ni pomagalo 21 točk in 9 skokov Borusisa ter 18 točk Spanulisa, ki je zaradi petih osebnih napak presedel večino prvega in cel drugi podaljšek. 14 točk sta dosegla Zizis in Kaimakoglu.

Hrvaška je s tretjo zmago v drugem delu potrdila prvo mesto v skupini F, ki ji v četrtfinalu prinaša dvoboj z Ukrajino, hkrati pa je že jasno, da bo Slovenija ne glede na razplet večerne tekme s Finsko v skupini osvojila drugo mesto in se bo v četrtfinalu pomerila s Francijo.