O porazu z Rusijo na Kitajskem.

Tega poraza v finalu si ne bi smeli privoščiti. Zelo dobro poznam njihovo ekipo. Čeprav so mladi, so izkušeni igralci, ki igrajo v močnih ligah. Nismo jih mogli prelomiti. Bili smo prepočasni, delali smo preveč napak. Ko smo imeli dvakrat priložnost, da jih zlomimo, smo jim na prelahek način pustili, da so nas ujeli in na koncu tudi premagali.

O Erazmu Lorbku.

Erazem je sporočil, da je stoodstotno pripravljen. Ampak to ne pomeni, da je fizično stoodstotno pripravljen, ampak le, da je zdrav. Da lahko začne delati. Počasi ga bomo vključevali v ekipo, seveda v komunikaciji z njim. Potem bomo videli, kakšno vlogo bo imel na naslednjih dveh turnirjih. Nevarnost je, da ga obremenimo preveč. Morali bomo biti zelo pazljivi.

O Goranu Dragiću.

Po zadnji informaciji bo lahko igral pet tekem. Bomo videli, katere tekme. Tiste tri, za katere mu je klub Phoenix Suns že pred časom svetoval, naj igra na njih, poleg teh pa še dve. Predlagali smo, naj igra več tekem z manjšo minutažo (25 minut na tekmo, op. p.). Naš predlog je bil uslišan in s tem smo zelo zadovoljni.

O Maticu Rebcu in Alekseju Nikoliću.

V reprezentanci ostajata, ker moramo imeti v ekipi tri organizatorje igre, poleg tega pa do pred kratkim nismo vedeli, na koliko tekmah bo lahko igral Goran Dragić. Ta položaj je tako pomemben, da si ne smeš privoščiti napake. S tega stališča sta oba še vedno kandidata za mesto tretjega organizatorja igre. Eden od njiju bo zagotovo potnik za Španijo, če ne bo prišlo kaj vmes. Igramo v visokem ritmu in potrebujemo tri organizatorje igre. Morda lahko kdo od igralcev, ki niso specializirani za igro na položaju številka ena, kdaj vskoči, kot je Domen Lorbek na Kitajskem, vendar ti igralci niso vajeni igrati na tem položaju.

O tem, da bo potemtakem odpadel nekdo od izkušenih.

Morda je malo prehitro o tem govoriti v javnosti. Imamo še vedno 14 kandidatov in vsak se ima še vedno pravico boriti za mesto med dvanajstimi. Lahko pa se tudi zgodi, da odpade nekdo od centrov. Upam, da se nihče ne bo poškodoval. Če sem povsem pošten, z igralci na tem položaju nisem povsem zadovoljen.

O napakah v igri.

Seveda me napake jezijo. Ampak karakteristike naših igralcev so pač takšne, da se gibljejo bolj vertikalno. So neučakani, manjka jim koncentracije. Na tem delamo. Na Kitajskem praktično nismo trenirali oziroma smo trenirali skozi tekme. Če so igralci dovolj skoncentrirani, kar v Kranjski Gori zagotovo bodo, je napake mogoče odpraviti na nekaj treningih. Imeli bomo deset treningov, kar je več kot dovolj. Do začetka svetovnega prvenstva je še 21 dni, kar je dovolj časa.

O Jaki Blažiču.

Z Jako Blažičem sem zadovoljen. Na tem položaju imamo dovolj igralcev. Zato morda Jaka ni dobil večje priložnosti, da bi ujel ritem. V štirih, petih minutah, kolikor jih odigral v zaporedju, od igralca seveda pričakujemo maksimum, ampak ni enostavno. Tudi lani je imel nekaj težav, da se je ujel s sistemom. Še posebno v obrambi zadovoljuje moje kriterije, v napadu pa je veliko neučakanih, prehitrih akcij. Zato prihaja do napak, kar me jezi.

O obrambi.

Na trenutke je zelo dobra, potem sledi padec koncentracije. Obramba je povezana z napadom. Če hočeš igrati organizirano obrambo, moraš igrati organiziran napad. Tu velikokrat nimamo idej, preslabo izvajamo blokade ali prehitro zaključujemo. Tu imamo še veliko rezerv. Imamo padce v igri, ki jih ne sme biti. Petindvajset minut igramo dobro, potem sledi padec koncentracije. Izpademo v obrambi, ker velikokrat skušamo ukrasti žogo, česar ne pustim.

O dobri strani porazov.

Vsekakor lahko porazi koristijo. Sploh tesni porazi. Če zmagaš za eno točko, vse vidiš drugače, kot če izgubiš za eno točko, igra pa je ista.