Udrih je za Memphis odigral šest minut, poleg štirih točk pa vpisal še podajo. Z 21 točkami je bil za grizlije najboljši Marc Gasol. Grizlijem se je najbolj obrestovala tretja četrtina, ko so proti nasprotnikom dosegli delni izid 30:17, tudi 24:7 v zadnjih sedmih minutah ni bil od muh in je ekipi zagotovil zmago.

»To ni bila lahka tekma, vsaj s stališča igre ne. Z enim očesom že pogledujemo proti naslednjemu tednu, a vemo, da je za nas pomembna vsaka tekma posebej. Danes smo bili res osredotočeni na igro,« je po pomembni zmagi dejal trener Memphisa Dave Joerger.

Phoenix je moral v San Antoniu priznati premoč gostiteljem s 104:112, ekipa pa si je s tem priprla vrata končnice. Eroc Bledsoe je sicer dosegel 30 točk v dresu sonc, a je bil Danny Green s 33 pri Spursi še nekoliko boljši. Spursi so sicer na tekmi že zaostajali za 21 točk, a nato nadoknadili velik zaostanek. Green je iz polja metal 12-17, od desetih poskusov za tri točke jih je zadel sedem. San Antonio je vknjižil 15. zaporedno zmago na domačih tleh, igral pa je tudi Tony Parker in dosegel 18 točk.

Trener sonc Jeff Hornacek je zaradi poškodbe gležnja Gorana Dragića pustil na klopi, a pričakuje da bo slovenski reprezentant drevi znova lahko igral. Phoenix se bo v nadaljevanju pomeril z Dallasom, nato v ponedeljek gosti Memphis, v sredo bo igral še s Sacramentom. Končnico bodo zanesljivo prinašale le zmage.

»To je velik plus za nas. Ni nekaj, na kar bi se vsi osredotočili, a vemo, da nam lahko pomaga. Večino tekem končnice bomo igrali pred domačimi gledalci. Zdaj je najbolj pomembno, da vsi ostanemo zdravi in da se še bolj uigramo. Če na poti dosegamo še zmage in ob tem dobimo prednost domačega igrišča v nadaljevanju, je to samo dobrodošlo,« pa je po tekmi dejal tokrat prvi strelec zmagovalcev Green.

»So zelo dobra ekipa, ni pomembno koga imajo na parketu. Nismo zmogli ustaviti Dannyja Greena, Tony Parker je bil odličen v tretji četrtini. Igrali so bolje kot mi,« pa je po tekmi menil trener sonc Hornacek.

Sicer pa je bilo v noči na soboto v NBA na sporedu kar trinajst tekem. Poleg omenjenih s slovensko udeležbo so Orlando Magic s 86:96 izgubili proti Washington Wizards, Toronto Raptors s 100:108 proti New York Knicks, New Jersey Nets pa z 88:93 proti Atlanta Hawks. Boston Celtics so s 106:103 premagali Charlotte Bobcats, Miami Heat so bili z 98:86 boljši od Orlando Pacers, Chicago Bulls pa od Detroit Pistons s 106:98.

Minnesota Timberwolves so s 112:110 ugnali Houston Rockets, Oklahoma City Thunder New Orleans Pelicans s 116:94, Milwaukee Bucks pa Cleveland Cavaliers s 119:116. Utah Jazz so morali Portland Trail Blazers priznati premoč z 99:111, Los Angeles Lakers pa Golden State Warriors s 95:112.