Phoenixu je po prvem polčasu slabo kazalo, saj je zaostajal s 43:61, a v drugem polčasu tekmecem dovolil zgolj 29 točk, sam pa jih dosegel 56. Največ med košarkarji iz Arizone jih je prispeval Markieff Morris (27).

"V prvem polčasu so nas osmešili. Vsi smo se tega zavedali. Dejali smo si, da če že izgubimo, potem se vsaj potrudimo in zaigramo borbeno v drugem delu," je po tekmi dejal Morris, ki se mu je skupaj s soigralci izšlo po željah. Na drugi strani se Clevelandu ni. "Res je bilo težko opazovati. Razočaran sem nad tem, kako smo igrali. Vse bi bilo treba biti sram za predstavo v drugem polčasu," pa je dejal trener Clevelanda Mike Brown.

Tako kot Phoenix so bili uspešni tudi New York Knicks Bena Udriha, ki pa je spet obsedel na klopi. Kratkohlačniki so pred domačimi navijači s 110:103 ugnali Los Angeles Lakers. Carmelo Anthony je pri zmagovalcih dosegel 35 točk.

Branilci naslova Miami Heat so v nekakšni ponovitvi finala minule sezone premagali San Antonio s 113:101, čeprav je prvič po več kot šestih letih na klopi začel Dwyane Wade. Ta je dosegel osem točk, prvi mož pa je bil Chris Bosh s 24 točkami. Pri gostih je Tim Duncan tekmo končal pri 23.

New Orleans Pelicans so ugnali Orlando Magic s 100:92, pod obročema je prednjačil Anthony Davis z 22 točkami, 19 skoki in sedmimi blokadami. Boston je doma izgubil proti Brooklynu z 79:85, Dallas je tudi po zaslugi 28 točk Dirka Nowitzkega premagal Detroit s 116:106.

Golden State Warriors so premagali Portland Trail Blazers s 103:88, blestel je Stephen Curry z 38 točkami. Sacramento Kings so izgubili proti Denverju s 117:125, pri zmagovalcih je Ty Lawson dosegel 27 točk.