Phoenix je vpisal že četrti poraz zapored, s skupno 45 porazi in le 22 zmagami pa je pristal povsem na dnu zahodne konference ter daleč od možnosti za preboj v zaključne boje v končnici prvenstva. Sonca so zgolj v tem mesecu izgubila kar šest dvobojev od osem odigranih. V ligi sta slabši od Phoenixa le Orlando Magic Bena Udriha (18 zmag, 48 porazov) in Charlotte Bobcats (14 zmag, 52 porazov).

Phoenix je potopil Martell Webster z najboljšo predstavo v karieri, zadel je sedem trojk ter na koncu vpisal 34 točk. Webster je kot prvi "čarovnik" v tej sezoni na eni tekmi presegel mejo 30 točk. Izkazala sta se tudi John Wall (17 točk in 11 podaj) in Emeka Okafor (17 točk in 10 skokov) za četrto zaporedno domačo zmago Washingtona.

Najboljša predstava Websterja v karieri

»Z Washingtonom bi rad igral tudi v prihodnji sezoni. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Tukaj se počutim odlično, v mestu je super, navijači so odlični, s soigralci se razumemo, res 'hudo',« je dejal Webster, ki se mu ob koncu sezone izteče pogodba ter bo prost igralec. »Soigralci so me vedno našli in mi podajali ter me spodbujali, da sem nadaljeval. Ko imaš takšno podporo, ni težko metati na koš,« je po najboljši predstavi v karieri dejal Webster.

»Po nocojšnji tekmi me je sram in mislim, da se fantje počutijo enako. Toliko zapravljenih točk, trojk in žog, znašli smo se v izgubljenemu položaju,« je bil kritičen trener Phoenixa Lindsey Hunter.

Moštvo Boston Celtics, manjkal je Kevin Garnett, je vpisalo 11. zaporedno domačo zmago proti Charlottu s 105:88, vodilna ekipa Zahoda San Antonio Spurs pa je brez Tonyja Parkerja zlomila odpor Clevelanda z 119:113. Tim Duncan je dosegel 30 točk, ujel 12 odbitih žog ter vpisal pet blokad za 51. zmago ostrog v sezoni.