Košarkarji Memphisa so doma ugnali Minnesoto Timberwolves s 109:92 in imajo 42 zmag, tako kot Phoenix in Dallas, vendar en poraz manj (28). Goran Dragić je za zmago Phoenixa prispeval 19 točk, v 36 minutah je imel šest podaj, skok, dve ukradeni ter štiri izgubljene žoge. Dragić je bil za Ericom Bledsoejem (20 točk, od tega 12 v drugem polčasu) drugi strelec ekipe, kar 14 točk pa je zadel v zadnjih dveh četrtinah.

Šest minut pred koncem tretje četrtine je bil izid izenačen na 59:59, nato pa so gostje z delnim izidom 18:9, Dragić je zadel osem točk v slabih šestih minutah, začeli zadnji del z vodstvom, ki ga niso več izpustili iz rok. Paul Millsap in DeMarre Carroll sta bila s po 19 točkami najboljša strelca Atlante.

Udrih je za Memphis igral dobrih šest minut in v tem času dosegel štiri točke ter izgubil eno žogo. Mike Conley je vodil domače do zmage s 23 točkami, šestimi podajami, petimi skoki in dvema ukradenima žogama v 29 minutah, Zach Randolph je dodal 17 točk, Marc Gasol pa 14 točk in 12 skokov.

Austin Daye z 22 točkami, od tega šestimi trojkami, in Tim Duncan (19) sta bila najboljša strelca San Antonio Spurs. Trenutno najboljša ekipa lige je za štirinajsto zaporedno zmago s 113:91 doma ugnala Philadelphio 76ers. Slednja je doživela petindvajseti poraz v nizu, kar je klubski rekord. V primeru poraza v noči na petek po slovenskem času v Houstonu bi Philadelphia izenačila neslavni rekord po zaporednih porazih, ki ga ima ekipa Cleveland Cavaliers iz sezone 2010/11.

Drugi v ligi in na zahodnem delu ostajajo igralci Oklahome City Thunder, ki so doma visoko odpravili Denver Nuggets s 117:96. Še vedno pa ne najdejo prave forme košarkarji Miamija Heata, branilci naslova, ki so sicer premagal Portland Trail Blazers s 93:91, vendar so s tem dosegli šele peto zmago na zadnjih 12 tekmah. LeBron James je ob 32 točkah 11,7 sekunde pred koncem Miami povedel v vodstvo, Chris Bosh (15 točk, osem skokov) pa je z blokado preprečil, da bi Damian Lillard v zaključku dosegel koš za goste.

Miami je drugi na vzhodnem delu lige, kjer je na čelu Indiana Pacers, ki pa je klonila v Chicagu. Biki so zmagali z 89:77, Taj Gibson pa je bil s 23 točkami na čelu petih domačih igralcev, ki so dosegli dvomestno število točk.