Razburljivo sobotno tekmo si je v povprečju ogledalo 411.575 gledalcev, številka pa je skokovito porasla v sami končnici srečanja, saj je bilo takrat pred televizijskim ekranom zbranih 75 odstotkov vseh gledalcev oziroma 556.000 ljudi.

Zadovoljiv tudi obisk na tekmah

Pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) pa niso zadovoljni le s televizijskim ogledom, temveč tudi obiskanostjo tekem. Ob rekordni zasedenosti slovenskih tekem, pa tudi nekaterih drugih (srečanje med Italijo in Hrvaško je v Stožicah spremljalo osem tisoč navijačev), si je tekme evropskega prvenstva v košarki v dvoranah do današnjega dne ogledalo skupaj že 223 tisoč gledalcev. Pri KZS zato ocenjujejo, da bo skupno število gledalcev morda celo preseglo številko 300 tisoč.

V skladu z načrti poteka tudi prodaja vstopnic, saj je cilj 145.000 prodanih vstopnic v tem trenutku že presežen. V drugem delu so pričakovano najbolj prodajane vstopnice za tekme reprezentanc v skupini F, kjer igra tudi Slovenija, precej manjše zanimanje pa so vzbudile tekme v skupini E.

Vstopnice za četrtfinale še vedno na voljo

Organizatorji so sicer danes sporočili, da so vstopnice za četrtfinalno tekmo še vedno na voljo (za tekmi ob 21. uri sicer manj kot za obe popoldanski), za polfinalno jih že počasi zmanjkuje, za finalno tekmo pa vstopnic trenutno ni na voljo. Za vse razprodane tekme obstaja možnost, kot vselej doslej, da bo določeno število vstopnic na voljo na dan tekme na blagajni Eventima v Stožicah.

Velja še omeniti, da bo Slovenija v primeru osvojenega prvega mesta v skupini F, četrtfinalno tekmo igrala v četrtek, 19. 9., ob 21.00, proti Ukrajini, v primeru drugega pa dan prej, prav tako ob 21.00, proti Franciji.