Dragić je moral štiri minute pred koncem tekme predčasno na klop, saj je dobil šesto osebno napako, kar se mu je v karieri pripetilo tretjič, prvič v tej sezoni. Phoenix bo drevi gostoval pri Utahu, vprašanje ali tudi Dragić, ki si je v drugem polčasu znova zvil gleženj.

Prav ta trenutek je bil po mnenju trenerja Phoenixa Jeffa Hornaceka odločilen. Dragić je za kratko odšel v slačilnico, da so mu oskrbeli gleženj, nato pa se je vrnil v igro. Takoj je poskusil z metom, ga zgrešil, v boju za odbito žogo pa mu je sodnik dosodil osebno napako. Ko je moral Ljubljančan zapustiti igrišče, je bil rezultat 95:94 za Phoenix. Do konca tekme je Minnesota naredila delni izid 16:6.

"Ko je prišel nazaj iz slačilnice, je hotel v igro. Zdaj, ko gledam nazaj, bi bilo bolje, da bi ga pustil na klopi," je dejal Hornacek.

Phoenix je po drugem zaporednem porazu še vedno na osmem mestu na zahodu, najbližji zasledovalec pa je Memphis, ki ima dve zmagi manj. Do sedmouvrščenega Dallasa ima Phoenix prav tako dve zmagi zaostanka.

Boj za uvrstitev v končnico bo zanimiv tudi na vzhodu. Šestouvrščeni Brooklyn in Cleveland na desetem mestu ločijo le štiri zmage. Vmes so Charlotte, Atlanta in Detroit.

Na vrhu konferenc ni nič novega. S 43 zmagami vodita Indiana in Oklahoma, drugouvrščeni ekipi, Miami in San Antonio, pa imata, zanimivo, prav tako enako število zmag - 40.

Od teh štirih ekip je sinoči nastopila le Indiana, ki je pred svojimi gledalci zlahka premagala Los Angeles Lakers. Šestnajstkratne prvake, ki so zdrsnili na zadnje mesto na zahodu, je premagala s 118:98.