Sterling je na tonskem posnetku svojemu nekdanjemu dekletu zabičal naj mu ne vlači več na tekme črncev in naj ne razglaša, da se druži z njimi. Eden od teh "črncev", ki so zmotili Sterlinga je tudi legendarni Magic Johnson, nekdanji zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers.

Silver se je Johnsonu in vsem prizadetim iskreno opravičil nato pa naznanil kazen, ki je hujša od pričakovanj. "Gospodu Sterlingu do smrti prepovedujem vsako povezavo z organizacijo Clippers in ligo NBA," je dejal Silver potem, ko je pojasnil, da je preiskava nedvoumno ugotovila, da je Sterling povedal kar je povedal.

Pojasnil je tudi, da lahko tričetrtinska večina lastnikov klubov NBA Sterlinga prisili v prodajo, kar se mora zgoditi čim prej. Dodal je, da s Sterlingom ni govoril in ga ne zanima, če sam želi klub prodati ali ne. Govoril pa je z nekaterimi lastniki, ki so ga podprli.

Na vprašanje, če morda kazen ni preostra glede na to, da je Sterling zasebno izrazil zasebna stališča, je Silver odgovoril, da to ni pomembno, ker so stališča že v javnosti in je kar je.

Poleg prepovedi dostopa na tekme NBA in prodaje kluba, bo moral Sterling plačati še 2,5 milijona denarne kazni, kar je za dve milijardi dolarjev težkega nepremičninskega posrednika še najmanjši problem. Sterling naj bi imel še danes novinarsko konferenco na kateri bo skušal pojasniti svojo plat dogajanja.