Kakšne so bile osebne priprave na novo sezono, v kateri boste nosili dres Krke?

Vsako leto pred začetkom klubskih priprav s svojim kondicijskim trenerjem naredim okoli dva tedna osebnih priprav. Letos sem si namenil še kakšen dan več, saj sem imel dva meseca časa, da se regeneriram. V tem času sem res bolj ali manj samo počival, nato pa po prvem avgustu že začel delati.

Kdo vam je pomagal pri osebni pripravi?

Vrsto let že delam z Igorjem Pekico. Je Koprčan, v mlajših letih pa je bil dober atlet. Deloval je kot trener v atletskem klubu, ko sem igral še za Koper, pa je sodeloval tudi s košarkarskim klubom. Dobro se poznava in povsem mu zaupam. Trenirala sva v Kopru na pomožni atletski progi zraven stadiona Bonifika.

Kaj je odločilo, da ste prestopili v Krko?

Proti koncu lanske sezone sva se pogovarjala z direktorjem Olimpije Matevžem Zupančičem, ki je izrazil željo, da se sodelovanje nadaljuje. Mesec dni po koncu sezone je vse obstalo na isti točki. Želel sem vedeti, kakšna je situacija. Ničesar mi ni mogel zagotoviti za naprej. Imela sva zelo pošten in odkrit pogovor, kar izredno cenim. Kmalu zatem je prišla ponudba Krke. Po klicu iz Novega mesta sem se hitro odločil, saj nisem želel čakati in biti v negotovosti. Krka je bila korektna in direktna, zato smo se hitro dogovorili za sodelovanje.

Boste imeli na tekmah čuden občutek, ker ste v lanski sezoni nosili dres Olimpije, sedaj pa boste branili barve Krke?

Prestop iz Olimpije v Krko ali obrnjeno je vedno pospremljen nekoliko drugače. Za zdaj nimam pretirano čudnega občutka. Z leti sem se navadil, da je to del našega posla. Kamor koli greš, to sprejmeš. Dogajali so se seveda že veliko odmevnejši prestopi iz enega rivala v drugega. V Olimpiji sem se odlično počutil, a prišel je čas, da grem naprej.

Kaj trener Aleksandar Džikić pričakuje od vas?

Ko sem prišel v Krko, je bil on na pripravah z makedonsko reprezentanco. Slišala sva se, preden sem podpisal pogodbo. Vlogo, ki jo imam v zadnjih letih, pričakuje od mene tudi sedaj. Kakšnih prevelikih odstopanj ne bo. Čim hitreje želim osvojiti njegov sistem dela in igre. Kot kaže, so mu bile moje predstave všeč in upam, da ga bom zadovoljil tudi sedaj, ko bova sodelovala.

Pričakovanja v letošnji sezoni?

Nerad razmišljam veliko vnaprej in gojim prevelika pričakovanja. Pomembno je, da je ekipa že sestavljena in bo od prvega dne skupaj. Dobro se moramo uigrati in se povezati med seboj. Kakovost dela bo na prvem mestu. Želimo se boriti za lovorike. Najprej nas čaka superpokal, nato prihaja liga ABA, v državnem prvenstvu pa znova pričakujemo boj za naslov prvaka. Želja seveda je, da pokal za najboljši klub v državi ostane, kjer je.

Verjetno ste imeli kaj časa spremljati tudi igre slovenske reprezentance. Kaj bi lahko povedali o tem?

Pogledal sem si tekmi proti Kanadi in Ukrajini v Rogaški Slatini, tekme na Kitajskem ter sedaj v Litvi. Povedati moram, da je bilo predvsem pri obračunu z Litvo kljub porazu vse skupaj videti zelo dobro. Ko bo Goran Dragić ujel najboljšo formo, bo še toliko boljše. Sedaj reprezentanco čaka še zadnji test v Stožicah, ki bo tudi marsikaj razkril. Sem pa zadovoljen, kako se fantje borijo. Vidi se, da je sistem postavljen in se ga vsi trudijo držati. Zagotovo v tako kratkem času ni lahko osvojiti veliko novih stvari, a glede na vnemo, ki je, kot slišim, prisotna na treningih, so na dobri poti.