Bryant že nekaj tednov pridno trenira, nabira kondicijo in pili met na koš, zato navijači Lakersov že nestrpno pričakujejo njegov povratek, ki bo ekipi prišel še kako prav, saj je brez njega le povprečna zasedba, ki je na dosedanjih 18 tekmah vknjižila 50-odstotni izkupiček zmag in porazov, to pa jo v zahodni konferenci trenutno uvršča šele na 11. mesto. Ameriški mediji so si dokaj enotni, da se bo »črna mamba« na parket vrnila v petek, ko jezernike čaka naslednja tekma, gostovanje pri Sacramentu.

A četudi se bo v moštvo zares vrnil Bryant, s tem nikakor ne bo konec skrbi trenerja Mika D'Antonija, saj je zdravniški list še vedno pol drugih imen. Predvsem se jezernikom obetajo težave glede organizatorja igre, saj je že en mesec odsoten Steve Nash, Steve Blake pa je zadnjo tekmo končal z obolelim komolcem in vrečko ledu na njem, zato je njegov nastop še vprašljiv. Da je problem res velik, nato v ponedeljek poskrbel še Jordan Farmar, ki bo zaradi natrgane stegenske mišice odsoten približno štiri tedne.

Antoni v moštvu tako nima več zdravega organizatorja igre, že v nedeljo pa je med tekmo na tem položaju poskušal tudi z branilcem Xavierjem Henryjem, ki je sicer po načinu igre bližje igranju na krilu. Pri Lakersih zato kljub napovedani vrnitvi Bryanta stiskajo pesti, da bi ozdravel vsaj še kdo od poškodovanih, med katerimi je zaradi zvina gležnja denimo tudi Pau Gasol, ki pa naj bi v petek vseeno igral.