Kutxa Laboral, ki nastopa tudi v evroligi, se je pred nekaj tedni že okrepila z enim slovenskim košarkarjem, Sašo Vujačićem, ki bo sedaj združil moči z Begićem, ki že danes zapušča Ljubljano, tako da zvečer zmajem ne bo mogel pomagati na tekmi evropskega pokala proti Bešiktašu.

V Olimpiji so se Begiču ob odhodu zahvalili za dobre predstave v prvih mesecih nove sezone, v nadaljevanju kariere pa mu želijo obilo sreče, ob tem pa dodajajo, da se nadejajo še kakšnega sodelovanja v prihodnosti.

»Ne glede odhod odličnega košarkarja smo s sodelovanjem izredno zadovoljni, saj je bil vsak trening in vsaka tekma z Mirzo dodana vrednost za našo mlado ekipo, ki je v uvodu v sezono dosegla odličen rezultat tudi po njegovi zaslugi. Verjamemo, da je tudi klub igralcu pomagal do želene forme, tako da sta brez dvoma s sodelovanjem lahko zadovoljni obe strani. Klubska finančna situacija v tem trenutku ne dovoljuje nikakršnega povečanja proračuna za člansko ekipo. Ne glede na številne poskuse konkurenčne ponudbe, ki bi si jo Begić zaslužil, nismo mogli pripraviti. Vsakršno zadolževanje in sklepanje dogovorov brez ustreznih garancij ter ponavljanje napak iz preteklosti ne pride v poštev. Članska ekipa je tudi brez Mirze zapolnjena na vseh igranih mestih in več priložnosti bodo morali izkoristiti nekateri drugi igralci, na kar smo v klubu tudi računali,« pa je o odhodu Begića za uradno stran Uniona Olimpije povedal direktor kluba Matevž Zupančič.

Za Olimpijo je Begić v evropskem pokalu v povprečju beležil 14 točk, 4 skoke in 3,7 blokade na tekmo. V ligi Aba je bilo njegovo povprečje 9,8 točke, 5,8 skoka in 2,3 blokadi na srečanje.