Makedonska košarkarska reprezentanca je po poročanju makedonskih medijev že dosegla dogovor s Pipanom, ki boseptembra v Sloveniji dirigiral izbrani vrsti te države na prvenstvu stare celine. Makedonska košarkarska reprezentanca bo novega selektorja uradno predstavila na novinarski konferenci prihodnji teden. In v Makedoniji ni prav nikakršnih dvomov, da bo to mesto prevzel prav Pipan ter poskrbel za vsaj ponovitev velikega uspeha s prejšnjega EP v Litvi, ko je makedonska selekcija osvojila četrto mesto.

Zmeda glede poljske reprezentance

Pipana so v Makedoniji lahko že dobro spoznali, saj je od oktobra glavni trener košarkarskega prvoligaša iz prestolnice MZT Skopje, ki uspešno igra tudi v regionalni jadranski ligi. Marjan Lazovski je oktobra lani po le osmih mesecih na položaju odstopil s selektorskega mesta zaradi zdravstvenih razlogov, pred tem je makedonsko selekcijo vodil Marin Dokuzovski, ki pa se ni odločil za podaljšanje pogodbe. Izpraznjeno mesto je tako rezervirano za Slovenca, ki pa se še ni povsem razšel z zdajšnjim delodajalcem. Vsaj sodeč po sporočilih predsednika poljske košarkarske zveze Grzegorza Bachanskega, je Pipan še vedno vodja strokovnega štaba v poljski reprezentanci, ki jo bo vodil na letošnjem eurobasketu. Pred tem je po družabnem omrežju Facebook zaokrožila informacija, da je poljsko izbrano vrsto prevzel Nemec Dirk Bauermann. Slednjo informacijo je objavila agencija GPK Sports Management, ki jo je nato umaknila.

Makedonija bo na EP igrala na Jesenicah v predtekmovalni skupini B skupaj z Litvo, Črno Goro, BiH, Latvijo in Srbijo, Poljska pa bo nastopala v skupini C s Slovenijo, Španijo, Hrvaško, Gruzijo in Češko.