»Preveč smo se sprostili in nehali igrati. Prvi in večino drugega polčasa smo imeli pravi ritem, v ključnih trenutkih pa so nas gostje uspeli uspavati. Mi smo se s prednostjo zadovoljili, oni pa so z agresivnostjo izbojevali zmago,« je na parketu dvorane v Stožicah po porazu zmajeval z glavo kapetan Olimpije Dragiša Drobnjak, ki si je s soigralci zares privoščil velik spodrsljaj. Zmaji so na začetku drugega polčasa dvakrat povedli za 16 točk in vse je kazalo, da bodo brez večjih težav obračun pripeljali do zmage. A nato se je razigral Nemanja Gordić, ki mu v zaključku Jakov Vladović v obrambi ni bil kos, trener Aleš Pipan pa je odgovornost položil v roke tokrat povsem nerazpoloženemu Deividasu Gailiusu, ki je padal iz napake v napako. Nekaj krivde za poraz mora tako nase prevzeti tudi strateg ljubljanskega moštva. »Večkrat sem že poudaril, da se tekme zmaguje z obrambo. Predvsem ko glavnima strelcema Salinu in Gailiusu ne gre. Vedeli smo, da je Gordić njihov daleč najbolj nevaren posameznik, a nam je kljub temu nasul 26 točk,« je še dodal Drobnjak.

Bolj vedro je razpoloženje v taboru Krke. Novomeščani so namreč v izredno izenačeni tekmi v zaključku izvlekli zmago na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Zadru, ki jih je prvič vodil Ivan Sunara. Pri vodstvu za tri točke je nekaj sekund pred koncem Sani Bečirovič sicer zgrešil oba prosta meta, a gostiteljem tega ni uspelo kaznovati. Obračun je sicer minil v napetem vzdušju, saj so navijači Zadra vseh 40 minut glasno protestirali proti upravi kluba, ki je po njihovem mnenju zaslužna za slab položaj na lestvici. »Zaključek bi bil lahko za nas manj stresen. Kdor je prišel v dvorano in upal na lepo košarkarsko predstavo, je izgubil dragocen čas. Obe moštvi sta igrali v krču, saj je šlo za pomemben obračun. Ubadamo se z nekaj poškodbami, poleg tega pa smo imeli v zadnjem času ogromno potovanj, tako da nismo v najboljšem stanju,« je po dvoboju razpredal trener Krke Aleksandar Džikić, ki v vseh 40 minutah ni vzel niti minute odmora.

Ostali izidi 19. kroga: MZT Skopje – Mega Vizura 80:72 (Se. Šehović 20; Varda 23), Radnički – Szolnoki Olaj 82:91 (Marinović in Lešić po 19; Vojvoda 26), Široki – Cedevita 68:73 (Pašalić 20; Nurkić 14), Crvena zvezda – Budućnost 74:64 (Katić 16, Blažič 8; Akindele 12, Ćapin 0), vrstni red: Crvena zvezda 16-3, Cedevita 14-5, Partizan 13-5, Budućnost 12-7, Cibona 12-6, Igokea 11-8, MZT Skopje 9-10, Krka 8-11, Olimpija, Mega Vizura in Radnički 7-12, Szolnoki Olaj 6-13, Široki in Zadar 5-14.