V Washingtonu je v vrstah Phoenixa izstopal še Eric Bloedsoe s 23 koši, John Wall jih je na drugi strani dosegel kar 29, ob sebi pa ni imel dovolj razpoloženih soigralcev, da bi zmaga ostala ameriški prestolnici. Zmaga Phoenixa je bila lažja, kot to kaže končni izid. Gostje iz Arizone so namreč ob polčasu vodili za 10 točk, v tretji četrtini pa nato že s 75:50. V zadnjem delu so se gostitelji približali na 79:83, a sta Dragić in Gerald Green hitro odgovorila za novo zmago Phoenixa.

"Zelo sem vesel, da nas ni zajela panika," je bil zadovoljen Ljubljančan. "Prav nič se ne oziramo na to, kaj so govorili o nas. Pred začetkom sezone so nam napovedovali, da bomo dobili le 15 tekem," je nadaljeval slovenski organizator igre o presenečenju, ki ga je v tej sezoni pripravil Phoenix, ki je na zadnjih osmih tekmah kar sedemkrat zmagal. Uspešni nastopi pa so povezani z vrnitvijo Bledsoeja, ki je zaradi operacije kolena izpustil 33 dvobojev.

"V teh dveh mesecih, ko ga ni bilo, smo ga zelo pogrešali. Zdaj je nazaj in zgleda lepo. Zdaj mi je tudi veliko lažje, on zna z žogo in jaz znam z žogo," je še dodal "Dragon", kakor ga označujejo ameriški mediji v igri besed v povezavi z za Američane precej težko izgovorljivim priimkom.

Zmagal tudi Memphis, boj za osmo mesto ostaja napet

Phoenix je vpisal še peto zaporedno zmago, v izjemno izenačeni zahodni konferenci, pa so Dragić in druščina še v boju za zadnje mesto, ki vodi v končnico. Phoenix je s številom zmag (43) in porazov (29) na osmem mestu zahoda povsem izenačen z Dallasom. En poraz manj ima na sedmem mestu Memphis, ki je slavil v olimpijskem Salt Lake Cityju. Phoenix od konca rednega dela sezone loči le še deset tekem.

V Utahu je bil v vrstah Memphisa z 22 točkami najboljši strelec Zach Randolph, Marc Conley jih je dosegel 19 in Marc Gasol 18. Pri poražencih je 22 točk vknjižil Derrick Favors. Večji del tekme je bil v prednosti Utah, ki je še sredi tretje četrtine vodil s 65:49 in ob koncu te četrtine z 71:62. Memphis je izenačil slabe tri minute pred koncem na 84. točki, v končnici pa sta Randolph in Gasol poskrbela za zmago gostov iz Tennesseeja.

V boju za vrh vzhoda Indiana za točko ugnala Miami

V ligi NBA je sicer sinoči najbolj odmeval derbi najboljših ekip vzhodne konference, dvoboj Indiana Pacers in dvakratnih branilcev naslova Miami Heat so dobili igralci Indiane z le eno točko razlike 84:83. LeBron James je vpisal 38 točk, kar pa še vedno ni bilo dovolj.