Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli prvi poraz v ligi Aba. Po dveh uspešnih predstavah proti Radničkemu in Splitu so tokrat v dvorani Pionir naleteli na motivirano Crveno zvezdo, ki je po uvodnih dveh porazih zamenjala trenerja, in izgubili s 76:87.

Za Ljubljančane je bila tekma v Beogradu zadnja preizkušnja pred štartom evrolige - v četrtek bodo zmaji igrali v Cantuju v Lombardiji, hkrati pa prva v nizu gostovanj. V naslednjem krogu (15. 10.) bo Union Olimpija nastopila v Zadru, domači publiki v Stožicah pa se bo znova predstavila 19. oktobra v drugem krogu evrolige proti Fenerbahčeju.

Union Olimpija je bila tokrat brez možnosti za zmago. Že v štartu je zaostala, tako da si je Crvena zvezda do sedme minute priigrala 15 točk naskoka (24:9), sredi druge četrtine pa se je razlika povzpela na 39:21. Beograjčani so uspeli zaustaviti tako Jako Blažiča, najboljšega posameznika pri Unionu Olimpiji na prvih dveh tekmah, kakor tudi Teema Rannikka, ob zgolj enem razpoloženem igralcu - Klemnu Prepeliču (18 točk) - pa zeleno-beli niso bili konkurenčni. Ob tem, da je na drugi strani blestel ameriški center Elton Brown, ki je zbral 24 točk in 10 skokov (indeks 34).

V drugem polčasu se je razlika med moštvoma še povečala, po koncu tridesetih minut je znašala že 20 točk, tako da je dobljena zadnja četrtina za Ljubljančane zgolj slaba tolažba.