Najboljši košarkar na parketu je bil Kevin Durant, član finalistov minule sezone v severnoameriški ligi NBA Oklahoma City Thunderja, ki je v 22 minutah zbral 24 točk in 10 skokov, Andre Iguodala je dodal 18 točk, Carmelo Anthony pa 13. Zvezdnika LeBron James in Kobe Bryant sta sicer začela tekmo v prvi peterki, a ju je trener Mike Krzyzewski v nadaljevanju potegnil iz igre in jima dal nekoliko več počitka, skupaj pa sta dosegla 11 točk.

Krzyzewski pa je pred tekmo izvedel slabo novico, da je eden od reprezentantov Blake Griffin odpovedal olimpijski nastop. Razlog je raztrgan hrustanec v levem kolenu. Griffin je že zapustil pripravljalni tabor reprezentance ZDA in se vrnil v Los Angeles, kjer ga bržčas čaka artroskopska operacija. Vodstvo ameriške ekipe ga bo predvidoma v 12-članski vrsti zamenjalo z Anthonyjem Davisom, ki bo v prihodnji sezoni novinec v ligi NBA, igral pa je že na sinočnji tekmi.

V ponedeljek se bodo Američani v Washingtonu pomerili z Brazilijo, nato pa bodo priprave nadaljevali na stari celini, kjer se bodo pomerili še z Veliko Britanijo, Argentino in Španijo.