Včeraj je bil prvi dan prestopnega roka v ligi NBA, kar so aktualni prvaki izkoristili za podpis pogodb z dvema odličnima strelcema z razdalje, 36-letnim Rayjem Allenom in 32-letnim Rashardom Lewisom.

Oba sta v Miami prišla kot prosta igralca, že na predstavitvi pa sta obljubila, da sta se pripravljena maksimalno podrediti moštvu in mu pomagati do ubranitve naslova prvaka.

Z njunim prihodom je jasno, da želijo v Miamiju dobiti večjo širino v napadu in imeti na zunanjih položajih še bolj nevarne igralce. Ko nasprotnikovi igralci podvojijo pokrivanje glavnih zvezdnikov moštva Dwyana Wada in LeBrona Jamesa, bo izza črte za tri točke precej prostora, kjer bosta Allen in Lewis čakala na podajo za neoviran met.

“LeBrona v obrambi moraš podvajati. Tudi Wada moraš podvajati. Nič drugače ni pri Chrisu Boshu. To pa pomeni, da skoraj vedno ostane nekdo drug nepokrit. Zato moram na treningih zmetati milijon metov od daleč, da bom na tekmi pripravljen zadeti, ko se mi bo ponudila priložnost,“ je vse skupaj poenostavil Lewis, nekdanji igralec Seattla, Orlanda in Washingtona, ki je prišel v Miami po svoj prvi naslov prvaka.


Foto: AP

“Odigral sem že 13, 14 sezon, bil sem na All-star tekmi in zaslužil sem že dovolj denarja. Vsak si sam postavlja cilje v karieri, a moj je več kot očitno naslov prvaka,“ je dodal Lewis, ki je peti med aktivnimi igralci po zadetih metih za tri točke (1690), v prvi sezoni pa bo v Miamiju zaslužil le 1,35 milijona dolarjev, kar le potrjuje njegovo izjavo, da mu denar ni več glavna skrb. Lewis ima v karieri povprečje 16,1 točke na tekmo.

Allen, košarkar, ki je zadel največ trojk v zgodovini lige NBA (2718), bo v prvi sezoni zaslužil 3 milijone dolarjev, kar je recimo dvakrat manj od ponujenega zneska, ki so mu ga za ostanek v klubu ponujali Boston Celtics.