James je na peti tekmi dosegel trojni dvojček; zbral je 26 točk, 13 podaj in 11 skokov. Chris Bosh je dodal 23 točk, Dwyane Wade pa 20. Članom trojice "veličastnih" se je priključil tudi Mike Miller s 23 točkami in le eno zgrešeno trojko iz osmih poskusov.

Kevin Durant je bil 32 točkami in 11 skoki najboljši igralec gostov, ki so v finalni seriji povedli z 1:0, nato pa izgubili štiri zaporedne dvoboje. Po izenačenih prejšnjih srečanjih so igralci Miamija na peti tekmi prišli do visoke prednosti že pred zaključkom in James, Wade ter Bosh zadnje tri minute in sekundo sploh niso več igrali.

Oklahoma je finalno serijo začela izvrstno, z zmago z 11 točkami razlike. To pa je po dobrem tednu dni že pozabljeno in nepomembno. Poraženi finalisti bodo lahko sedaj na dopustu le še premlevali, kako jim je uspelo iz rok izpustiti priložnost za osvojitev šampionskih prstanov. "Ko igraš proti najboljšim, se lahko veliko naučiš, toda vseeno je škoda izgubljene priložnosti," je dejal trener Oklahome Scott Brooks.

"Bil je že skrajni čas, bil je že skrajni čas," je neposredno po zmagi dejal prvi zvezdnik Miamija James. "To mi pomeni vse na svetu. Odločitev, da zapustim Cleveland, je bila težka, a vedel sem, da je to nujno za mojo prihodnost. Vedel sem, da me v Miamiju čaka svetla prihodnost. Uresničile so se mi sanje. Danes se mi je definitivno vse povrnilo, to je zame najsrečnejši dan v življenju," je še dejal James.

"Uvrstitve v finale smo se razveselili, vendar se s tem nismo želeli zadovoljiti. To je čista resnica, čeprav se je mogoče glede na razplet komu to zdelo drugače. Ne glede na vse pa sem ponosen na svoje soigralce, na način, kako smo se borili v tej sezoni," je dejal Durant, ki sta mu tokrat v napadu najbolj pomagala James Harden in Russell Westbrook s po 19 točkami. Slednji je imelo veliko nihanj v igri med posamezniki tekmami. Tokrat je zadel le štiri od 20 poskusov iz igre in je tekmo zapustil štiri minute in 44 sekund pred koncem, ko je bil dvoboj že davno odločen. Na prejšnji tekmi pa je zadel kar 20 od 32 metov iz igre.