Tudi tokrat sta finalista prikazala razburljivo košarkarsko predstavo, ki so jo bolje začeli gostje in so ob koncu prve četrtine vodili že za 17 točk (33:16). Toda naslednje tri četrtine so dobili domači, ki so se veselili še tretje zaporedne zmage v finalu in bodo imeli na zadnji domači tekmi priložnost, da pred svojimi navijači postanejo prvaki.

Tudi to pot sta bila dobro razpoložena LeBron James (26 točk, 9 skokov in 12 podaj) in Dwyane Wade (25 točk, 5 skokov, 3 podaje), a morda celo glavno ime večera je bil tokrat Mario Chalmers, ki je s 25 točkami veliko dodal k zmagi. Chris Bosh je v svojo statistiko vpisal 13 točk in 9 skokov. James je imel v zaključku tekme sicer težave s krči v nogi, a je kljub temu manj kot tri minute pred koncem dosegel pomembno trojko za vodstvo 97:94, zadnjo minuto pa ga sploh ni bilo na parketu.

Pri Oklahomi je tokrat blestel Russell Westbrook, ki je s 43 točkami (met iz igre 20:32), 7 skoki in 5 podajami odigral svojo najboljšo tekmo končnice v karieri, Kevin Durant pa se je ustavil pri 28 točkah, a udarni dvojec Oklahome tokrat ni imel pomoči soigralcev, saj je le še pet igralcev doseglo točke, od tega največ (le) 8 James Harden.