Za Dnevnik.si je Matjaž Smodiš povedal, da navedbe, da zaključuje kariero, niso povsem resnične, drži pa, da o tem razmišlja.

"Stanje je takšno kot je, očitno so prišle na dan neke informacije, da končujem kariero, kar pa ni povsem res," je povedal Smodiš in poudaril, da izjava za javnost, ki jo je 31. maja objavil na svoji spletni strani, še vedno drži.

"Povem lahko le, da resno razmišljam o tem, se nagibam v to smer. Sedemnajst let kariere je pač naredilo svoje, bom pa še videl, kako se bom odločil," je še dodal Smodiš.

"Zmanjkuje goriva"

Novomeščan Smodiš, ki je več sezon odigral pri moskovskem CSKA-ju in bil tudi prvi ne-ruski kapetan v zgodovini te ekipe, je v letošnji sezoni igral za zagrebško Cedevito.

Za hrvaški športni časopis je Smodiš, ki je sicer že pred dnevi sporočil, da končuje reprezentančno kariero, povedal, da mu je zmanjkalo "goriva" in da "mora biti pošten do sebe in drugih ter priznati, da je konec".

Pred leti je Smodiš z novomeško Krko osvojil državno prvenstvo, bil pa je tudi kapetan slovenske košarkarske reprezentance.