Matjaž Smodiš, košarkar Cedevite in nekdanji član Krke: Pričakujem, da bo finalna serija napeta do samega konca. Zna se zgoditi, da bo potrebnih pet tekem, da se odloči državni prvak. Vsak obračun bo zagotovo na nož. Prednost domačega igrišča zna biti pomemben faktor za Krko, a spomnimo se, da ga je imela pred dvema letoma Olimpija, pa je zadnjo odločilno tekmo v Tivoliju izgubila. Moštvi sta izredno izenačeni, tako da bodo o naslovu odločale malenkosti. V igri Krke bo veliko odvisno od Dragića, pomembno vlogo pa igrajo tudi Balažič, Nissim, Murič ter Pavič. Nikoli ne veš, kdo bo eksplodiral. Tudi pri Olimpiji je podobno, kar je še en argument moji tezi, da bo finale izredno napet.

Radoslav Nesterović, nekdanji slovenski reprezentant: Krka je skozi celotno sezono dokazovala, da je veliko bolj konstantna ekipa od Olimpije. To je bilo lepo vidno tudi na zadnjih dveh medsebojnih obračunih. Potemtakem je logično, da so Novomeščani favoriti, toda v finalni seriji je možno prav vse. Razplet bo v veliki meri odvisen od Dragića pri Krki in od Dašića pri Olimpiji. Omenjena igralca sta ključna za svoji moštvi. Pri Ljubljančanih je situacija še vedno zelo težka, zato novemu direktorju Slobodanu Subotiću nikakor ne bo lahko v vlogi direktorja. Upam, da mu bodo izkušnje iz tujine pomagale. Ne bi pa rekel, da bo njegov prihod kakor koli vplival na igro Olimpije v finalu.

Sašo Ožbolt, košarkar Zagreba in nekdanji član Olimpije: Finale bo izredno izenačen. Prav zato bi težko rekel, kdo je favorit. Olimpija mora vsako leto odkrito kreniti na naslov državnega prvaka, a trenutno je Krka morda v rahli prednosti, saj ima prednost domačega terena. To bi znalo na koncu odločiti, kar se je izkazalo v lanski sezoni. Pogledal sem nekaj tekem obeh ekip. Pri Krki se vidi, da izredno dobro delajo. Po menjavi trenerja so imeli težak razpored, zato so nanizali nekaj zaporednih porazov, nato pa so začeli igrati izredno dobro in lepo. Olimpija pa v igri močno niha. Od vrhunskih do slabih predstav. Napovedujem, da se bo finale odločal na peti tekmi, pet odstotkov več možnosti za naslov prvaka pa dajem Krki.

Peter Vilfan, nekdanji košarkar: Glede na trend v zadnjem obdobju in predvsem v letošnji sezoni je favorit za naslov državnega prvaka Krka. Novomeščani so osvojili prvo mesto v ligi za prvaka in v zadnjih dveh medsebojnih obračunih premagala Olimpijo. So izredno motivirani, sodeč po izjavah pa tudi zelo samozavestni. To so ključni pogoji za dobre igre. Po drugi strani pa bomo videli, ali imajo košarkarji Olimpije dovolj motivacije in predvsem ponosa, da pokažejo kakovostno igro. Igralci pri obeh moštvih so v letošnji sezoni močno nihali. Olimpija nima pravega vodje v moštvu, pri Krki pa je to Dragić, a znajo tudi drugi prevzeti vodilno vlogo in odločiti tekmo.