V odsotnosti Rosa, ki si je v soboto poškodoval križne vezi levega kolena, a je tekmo spremljal s tribun, je bil najboljši strelec bikov Joakim Noah z 21 točkami. "Danes so nam tekmeci pošteno izprašili riti. Zdaj bomo šele videli, iz kakšnega testa smo in kako se bomo predstavili na naslednjih tekmah," je po porazu dejal Noah. Pri gostih so se najbolj izkazali Jrue Holiday s 26, Lou Williams z 20 in Evan Turner z 19 točkami. Tretja tekma bo v petek v Philadelphii.

Los Angeles Lakers pa so se lahko še enkrat več zanesli na Kobeja Bryanta. Tokrat je na drugi tekmi proti Denver Nuggets, ki so jo jezerniki v domači dvorani Staples Center dobili s 104:100, zbral 38 točk, vključno z dvema prostima metoma 9,4 sekunde pred koncem tekme. Tako imajo v kalifornijskem dvoboju pred nadaljevanjem serije v Denverju prednost v zmagah z 2:0. Izkazal se je tudi Andrew Bynum s 27 točkami in devetimi skoki. Za goste, ki so v tretji četrtini zaostajali že za 19 točk, a so se nato uspešno vrnili nazaj v igro in celo ogrozili zmago jezernikov, je Ty Lawson zbral 25 točk.

Na tretji tekmi večera so Boston Celtics v gosteh s 87:80 kljub odsotnosti prvega strelca Rajona Ronda premagali Atlanta Hawks in izid v zmagah izenačili na 1:1. Izkazal se je 34-letni veteran Paul Pierce, ki je dosegel 36 točk in 14 skokov. Naslednja tekma bo v petek v Bostonu. "Čutil sem, da se moram danes izkazati in pokazati vse, kar znam, saj nismo mogli računati na Ronda. Tako je velika odgovornost padla name, vendar sem jo danes dobro prenesel," je po zmagi dejal Pierce, ki je v 44 minutah dodal še štiri podaje.

"Paul je bil danes naravnost neverjeten. Na parketu je pravi voditelj in za seboj potegne tudi soigralce, je bil po zmagi nad Pierceom navdušen trener keltov Doc Rivers in dodal: "Res je izjemen košarkar in brez njega nikakor ne bi mogli do zmage." Rondo tokrat ni igral zaradi disciplinskega ukrepa, ko se je na nedeljski tekmi namerno zaletel v sodnika Marca Davisa v zadnji minuti tekme. Manjkal je tudi "ostrostrelec" Ray Allen, ki je zaradi poškodbe desnega gležnja izpustil še enajsto tekmo zapored.