Popovich, ki je po sezoni 2002/03 še drugič v karieri prejel ta laskavi naslov, je popeljal San Antonio do še 15. zaporednega nastopa v končnici prvenstva, v rednem delu pa do 50 zmag.

Triinšestdesetletni Popovich, ki je pri ekipi iz Teksasa že vse od leta 1996, je v glasovanju športnih novinarjev prejel 467 točk, v izboru mu sledita košarkarska strokovnjaka Tom Thibodeau (Chicago Bulls, 315 točk) in Frank Vogel (Indiana Pacers, 161).

Chandler najboljši obrambni igralec

Tyson Chandler si je s svojimi igrami v dresu New York Knicks prislužil nagrado za najboljšega obrambnega igralca v severnoameriški košarkarski lig NBA. Chandler je postal prvi kratkohlačnik s tovrstno nagrado, obenem pa je končal triletno vladavino Dwighta Howarda (Orlando Magic). Vodstvo lige NBA bo uradno dobitnika nagrade objavilo v sredo.

Chandler, ki je lansko sezono ekipi Dallas Mavericks pomagal do prvega naslova prvaka lige NBA, je poleti prestopil h kratkohlačnikom. Po odhodu trenerja Mika D'Antonija sredi marca so New York Knicks postali boljši tudi v obrambnih nalogah, s čimer so se prebili na sedmo mesto vzhodne konference ter do nastopa v končnici prvenstva. Ta čas v boju na štiri zmage z 0:2 zaostajajo proti Miami Heat.

Chandler je v povprečju pobral 9,9 žoge pod obročema ter zbral 1,4 blokade. Ob tem ima tudi eno strelsko najuspešnejših sezon, saj je v povprečju dosegal po 11,3 točke na tekmo in iz igre metal kar 67,9-odstotno.