Artest je v drugi četrtini po svojem zabijanju slavil atraktivno potezo, nato pa povsem v nasprotju s svojim novim imenom Metta World Peace s komolcem namerno udaril košarkarja Oklahome Jamesa Hardna in ni dosti manjkalo, da bi na igrišču prišlo do večjega incidenta, v katerega bi bili vpleteni še ostali košarkarji.

Artest je bil zaradi grobosti izključen, v slačilnico pa je moral zaradi suma na pretres možganov tudi Harden. Čeprav se je po pregledu vrnil na klop Oklahome, na parket več ni stopil in morda je ravno njegova odsotnost moštvo stala zmage, saj je Harden v prvem polčasu v zgolj 13 minutah dosegel kar 14 točk, Oklahoma pa je v zadnji četrtini zapravila visoko prednost.

Če bo moral košarkar Oklahome izpustiti še kakšno tekmo, še ni znano, bo pa skoraj zagotovo kar nekaj tekem presedel na tribuni presedel Artest, ki ga verjetno čaka huda kazen in skoraj zagotovo bo Los Angeles končnico začel brez njegove pomoči.

Artest je znan kot odličen obrambni košarkar in velik borec, a tudi kot človek s tankimi živci, ki se ne boji udariti "pod pasom".