New York doživlja drugo pomlad v sezoni. Za prvo je prejšnji mesec poskrbel Jeremy Lin, ki se je v nekaj tekmah prelevil iz anonimneža v zvezdnika, za drugo pa trenutno še začasni trener Mike Woodson, ki je nasledil Mika D'Antonia. Od menjave dalje so Knicks zabeležil pet zmag v nizu in devetnajst tekem pred koncem rednega dela prišli do tretjega mesta v atlantski skupini. "Fantje so zdaj prepričani, da lahko zmagajo na vsaki tekmi," je recept za uspeh izdal Woodson.

Lin sicer ni blestel, saj je iz igre metal zgolj 4:17, je pa zato v ključnih trenutkih zadeval s črte prostih metov; v zadnjih 63 sekundah je zadel osem prostih metov. "Tekma ni bila lepa na oko, toda tudi tako je treba kdaj zmagati. Moja predstava je bila katastrofalna, vendar so me soigralci povlekli naprej v pravih trenutkih," je dejal Lin.

Zanesljivi zmagi so zabeležili igralci Los Angeles Lakers, ki so že tretjič v sezoni premagali aktualne prvake iz Dallasa (109:93), ter Chicaga, najboljše ekipe lige, ki so navkljub odsotnosti Derricka Rosa, najkoristnejšega igralca lige, ugnali Toronto (94:82).

Kobe Bryant je dosegel 30 točk, Pau Gasol je dodal 27 točk in devet skokov, dobro partijo pa je pokazal tudi Ramon Sessions (17 točk, 9 podaj), ki je prejšnji teden prišel v Los Angeles iz Clevelanda. Na drugi strani je Dirk Nowitzki zbral 26 točk in 10 skokov, Jason Terry pa 23.

Chicago je sicer zabeležil tretjo zaporedno zmago in četrto v petih tekmah, odkar v ekipi ni Rosa, vendar se je moral zanjo krepko potruditi. V drugem polčasu je nadoknadil dvanajst točk zaostanka šele, ko sta se razigrala John Lucas in Kyle Korver. Oba sta vse svoje točke, skupno 23, dosegla v zadnji četrtini, ki jo je Chicago dobil z 32:13.