Junak tekme je bil Pierce, ki je sedem od svojih skupno 30 točk dosegel v podaljšku, Kevin Garnett pa je pred domačimi navijači k zmagi dodal 13 skokov in na večni lestvici "pobiralcev žog" pod košema na 12. mestu zamenjal Shaquilla O'Neala. To je bila še peta zaporedna zmaga za Boston vse od premora v ligi za temo zvezd All Star, medtem ko je Dragićev Houston izgubil še četrto tekmo zapored.

Prav Dragić je bil tisti, ki je raketam s pomembnim košem priigral podaljšek, a ga s soigralci nato ni dobro izkoristil. Najbolj razpoložena pri Houstonu sta bila Luis Scola z 18 točkami in 14 skoki ter Samuel Dalembert, ki je zbral 11 točk in 17 skokov.

V izjemno razburljivi tekmi med Detroit Pistons in Los Angeles Lakers so gostitelji na krilih Odneyja Stuckeyja in njegovih 34 točk po podaljšku z 88:85 ugnali jezernike. Kobe Bryant, ki je ob pisku sirene gostom priigral podaljšano igro, je zgrešil trojko v zadnjih sekundah podaljška in jezerniki, za katere je Andrew Bynum zbral 30 točk in 14 skokov, so ostali brez zmage. Bryant je končal pri 22 točkah ob metu iz igre 8-26.

V Teksasu so Dallas Mavericks s 95:85 premagali New York Knicks, v dresu gostiteljev pa je vnovič blestel Dirk Nowitzki, ki je dosegel 28 točk, in poskrbel, da se "Linsanity" - navdušenje nad mladim newyorškim zvezdnikom Jeremyjem Linom - umirja. "To zmago smo krvavo potrebovali. Znali smo stopiti skupaj, odigrati dobro tekmo, piko na i pa je seveda postavil Dirk, ki je zadel nekaj težkih metov," je po zmagi dejal Jason Kidd. Jeremy Lin je tokrat zbral 14 točk in sedem podaj.

Košarkarji Miami Heat so v domači dvorani s 108:78 premagali New Jersey Nets, domačo zmago so vpisali tudi Charlotte Bobcats, ki so bili s 100:84 boljši od moštva Orlando Magic, Indiana Pacers pa so doma s 96:101 izgubili proti Atlanta Hawks.