Love je nenadejano zmagal v metanju trojk; v finalu je ugnal Kevina Duranta iz ekipe Oklahoma City s 17:14. "Dokazal sem, da nisem le visok fant, ki zna skočiti za žogo. Zaradi moči so mu po prihodu v NBA dejali, da naj ne mečem in naj igram pod obročem. Zdaj sem zelo napredoval in dokazal, da imam tudi natančen met iz razdalje" je dejal Love, 2,08 m visoki in 120 kilogramov težki belopolti center. V tej sezoni v povprečju dosega 25 točk in 14 skokov na tekmo. Anthony Morrow, ki je nosil majico ekipe New Jersey s številko tri, ki jo je nosil legendarni hrvaški zvezdnik Dražen Petrović, je obtičal v prvem krogu (14).

Evans, ki je zadnji trenutek nadomestil poškodovanega branilca Imana Shumperta (New York Knicks), je dobil največ glasov gledalcev za svoje zabijanje z malo kamero na glavi, z dvema žogama in potem, ko je žogo spravil skozi obroč, ko je preskočil komedijanta Kevina Harta. Ta je bil oblečen v poštarja, Evans pa v dres legendarnega Karla Malona. Prvič so zmagovalca določili gledalci prek sporočil po mobilnem telefonu ali twitterju, in ne posebna žirija. "Vesel sem, saj sem bil izbran zadnji trenutek, obenem pa mi je uspelo gledalcem dati tisto, kar so si želeli," je dejal Evans, za katerega je glasovalo 29 odstotkov od treh milijonov gledalcev.

Parker se je izkazal z vodenjem žoge mimo in skozi ovire, s podajami in meti. V dveh krogih tekmovanja je napravil le eno napako. Francoz je bil edini med šesterico, ki je s poligonom v prvem krogu opravil v manj kot pol minute (29,2 sekunde), v finalnem delu pa je z 32,8 sekunde ugnal Rajona Rondoja (Boston, 34,6) in Derona Williamsa (New Jersey, 41,4). "Bilo je zelo težko. Ko sem naredil napako, na koncu se je izkazalo, da edino, sem pomislil, da lahko celo izgubim. Najtežje je bilo metati, saj smo bili neogreti, ker smo pred tem sedeli na klopi," je pojasnil Parker.