Petrovićev dres s številko tri je eden od šestih dresov (oz. številk), ki so jih pri moštvu New Jersey Nets v čast legendarnim igralcem upokojili. Sedaj pa se bo trojka vsaj za dva dni vrnila iz pokoja, saj si je Morrov pokojnemu Hrvatu že dolgo želel izkazati takšno čast. “Spomnim se ga, čeprav ne ravno zelo natančno, a vem, da je bil zelo, zelo dober strelec,“ je dejal 26-letni Morrow, ki letos za tri točke meče 41,6-odstotno, še bolje pa mu je šlo v prejšnjih treh sezonah, saj je njegovo povprečje pri izkoristku metov za tri točke v ligi NBA 44,2 odstotka.

Dražen Petrović je v ligi NBA nastopal šest sezon, za Netse pa je igral od sezone 1990/91, do leta 1993, ko je v 29. letu starosti tragično preminil v prometni nesreči. V sezoni 1992/93 je imel od vseh branilcev v ligi celo najboljši odstotek zadetih metov (52), na tekmo pa je tisto sezono povprečno dosegal 22,3 točke na tekmo.

Kot zanimivost omenimo, da so ga v tej, njegovi zadnji, sezoni organizatorji povabili, da bi na All-Star vikendu nastopil na tekmovanju v metu za tri točke, a je rojeni zmagovalec povabilo gladko zavrnil, ob tem pa dejal, da bi si bolj zaslužil mesto v začetni peterki Vzhoda.