Košarkarji Union Olimpije so doživeli drugi zaporedni poraz na domačem parketu. V dvorani Tivoli so morali priznati premoč vodilni ekipi lige Aba, ki je vseh štirideset minut nadzorovala dogajanje na igrišče in že osemnajstič v sezoni dokazala, da je upravičeno prvi favorit za osvojitev naslova na zaključnem turnirju v domačem Tel Avivu konec aprila.

Medtem ko si je Maccabi zdaj tudi matematično zagotovil udeležbo na F4, Union Olimpijo v zadnjih sedmih krogih čaka ogorčen boj za eno od prvih štirih mest. Na sporedu ima štiri domače tekme, ob naslednji v Stožicah s Krko, še tri obračune s tekmeci za "final four" Partizanom, Budućnostjo in Cibono ter gostovanja v Kragujevcu, Širokem Brijegu in Vršcu.

Izraelci so bili za razliko od prve tekme sredi novembra, ko je prejšnja zasedba Uniona Olimpije iztržila minimalen poraz, tokrat vsaj za razred boljši tekmec. Ob odmoru so imeli varovanci Saša Filipovskega še koliko toliko ugoden rezultat, nadaljevanje pa je razkrilo razliko v kakovosti v vseh pogledih.

Pri zmagovalcih je največ točk dosegel David Blu - sedemnajst, pri Unionu Olimpiji pa je z 18 točkami izstopal Goran Jeretin, ki je imel tudi najvišji statistični indeks na tekmi (24). Deon Thompson je zbral 13 točk in 10 skokov, Sasu Salin je imel 11 točk, Jaka Blažič pa deset ob slabem metu 4:13.