Na nekem srednješolskem turnirju v Norcrossu, v ameriški zvezni državi Georgia, je na tekmi med ekipama Charlotte Knights in Norcross Blue Devils o zmagovalcu odločala zadnja minuta, kjer pa so bili gledalci priče nenavadnemu razpletu.

Manj kot pol minute pred koncem so Knights vodili s 57:56 in imeli napad. Žogo so jim skoraj ukradli domači košarkarji, a je ta končala v avtu in izvajanje z roba igrišča je ponovno pripadlo gostom. Ko je eden od košarkarjev Charlotta iz avta podal soigralcu Ryanu Potocniku na lastno polovico pa je ta nerazumljivo odreagiral in žogo vrgel v svoj koš. Ob uspešnem metu je košarkar s slovenskim priimkom najprej dvignil roke v zrak, a veselje je trajalo manj kot sekundo, saj je ob zgroženih pogledih soigralcev in veselju na tribunah hitro dojel, da je storil veliko napako.

Do konca je ostalo še nekaj sekund in ekipa iz Charlotta je imela še en napad, da bi vendarle ponovno prišla do vodstva in zmage, a ga je zapravila. Po dveh zadetih prostih metih v zadnjih sekundah so domači slavili zmago s 60:57, gostje pa verjetno še danes ne verjamejo, da so res izgubili skoraj že dobljeno tekmo.

Če se morda sprašujete, Potocnik za svojo ekipo ponavadi igra v prvi peterki in na tekmo dosega 11 točk in 8 skokov, torej ne gre za nobenega novinca, ki ne bi vedel, kaj točno počne. No, Božidar Maljković pa na njegove usluge skoraj zagotovo ne bo računal …

Potocnik se je po tekmi na Twitterju spraševal: "Le o čem sem razmišljal?" Odgovor na to pa bo verjetno moral najti kar sam.

Oglejte si avtokoš “Slovenca“: