Knicks so tako prekinili niz treh porazov, tudi s pomočjo Anthonyja, ki je bil zunaj pogona zaradi zvina desnega gležnja, poškodbe levega zapestja in desnega palca. Poškodoval se je 12. januarja v Memphisu. Detroit je vpisal šesti zaporedni poraz. "Po teh dneh odsotnosti se počutim zelo osvežen. Znova se mi je vrnila moja eksplozivnost ter sem znova igral tako kot pred poškodbo," je dejal Anthony.

Moštvo Charlotte Bobcats ostaja trdno na repu ligaške lestvice. Gostovanje pri Los Angeles Lakers se je končalo z novim porazom (73:106), že devetim zaporednim ter 19. od začetka skrajšane sezone. Pri jezernikih je Kobe Bryant dosegel 24 točk, Andrew Bynum pa jih je dodal 20. Staples center ostaja trdnjava Lakers, ki je v zadnjih enajstih srečanjih doma vpisal le dva poraza.

Košarkarji Bostona so v "revanši" v gosteh premagali Cleveland (93:90). V noči na ponedeljek je Boston doma izgubil s 87:88 proti Clevelandu. Indiana Pacers je bila boljša od New Jersey Nets (106:99), Toronto Raptors je izgubil proti Atlanta Hawks (77:100), Memphis Grizzlies je po podaljšku slavil nad Denver Nuggets s 100:97, Golden State Warriors pa so bili boljši od Sacramento Kings (93:90).