Igralci Miamija so bili bolj ali manj ves čas v ospredju, kazalo je že na njihovo dokaj zanesljivo zmago. Toda biki iz vetrovnega mesta se niso vdali brez boja. Le 22,7 sekunde pred koncem so imeli pri točki zaostanka (93:94) na voljo dva prosta meta za vodstvo.

Toda najkoristnejši igralec lige Derrick Rose, ki je pred tem v zadnjih četrtinah proste mete izvajal stoodstotno (29:29), je zgrešil oba, pozneje, 3,7 sekunde pred koncem, pa še met za dve točki, s katerim bi lahko Chicago še izenačil izid. "Precej nenavadni občutki me prevevajo zdaj, ko vem, da bi lahko odločil tekmo. Tokrat se ni izšlo. Svojo ekipo sem pustil na cedilu," je v slačilnici tarnal Rose, ki je sicer veliko poskušal sam narediti, mogoče celo preveč. Iz igre je metal 11:28.

Malce bolj natančna sta bila na drugi strani James in Bosh, ki je tudi dokončno potrdil zmago Miamija s prostima metoma desetinko sekunde pred koncem tekme. "Mislim, da bo podobno vsakič, ko bomo igrali proti Chicagu. Nihče si ne želi izgubiti. To so takšne tekme kot v končnici," je po tekmi povedal Bosh.

Na drugih tekmah večera je Boston doma izgubil proti Clevelandu s 87:88, zmagoviti koš je 2,6 sekunde pred koncem dosegel Kyrie Irving, New Jersey je doma klonil pred Torontom s 73:94, Orlando je prav tako doma priznal premoč Indiani, ki je slavila kar s 106:85, Dallas pa je po podaljšku s 101:100 premagal San Antonio. Mož odločitve je bil Jason Terry z zadnjimi štirimi točkami na tekmi in skupno 34.

Atlanta je v New Orleansu slavila s 94:72, Los Angeles Clippers so z 32 točkami Chaunceyja Billupsa s 109:105 zmagali v Denverju, Los Angeles Lakers pa s 35 točkami in 14 skoki Kobeja Bryanta (ta je ob koncu tekme zadel tudi dva ključna meta) s 106:101 v gosteh pri Minnesoti. "Ne vem, če je najboljši v ligi ali ne. Toda kar zadeva zadnje četrtine, je gotovo najboljši. Mogoče so igralci, kot sta Derrick Rose in LeBron James najboljša, ko gledamo vseh 48 minut. Toda v izdihljajih tekem je Kobe najboljši," je zvezdnika jezernikov pohvalil domači organizator igre Ricky Rubio, ki je tekmo končal z osmimi podajami in katastrofalnim metom iz igre (2:13). Za domače je Kevin Love dosegel 33 točk in 13 skokov.