Galatasaray - Union Olimpija 80:59 (18:16, 21:19, 20:9, 21:15)

V prvi četrtini so se Ljubljančani dokaj enakovredno kosali z domačimi košarkarji, ki na začetku tekme niso blesteli in s tribun so prejeli tudi nekaj žvižgov. Peterka Močnik, Salin, Bertrans, Thompson in Rothbart je večino prve četrtine igrala solidno in ni popustila niti, ko so domači povedli z 18:11, saj so zadnjih pet točk v prvi četrtini dosegli ljubljanski košarkarji in na prvi krajši odmor so lahko odšli zadovoljni.

Na začetku druge četrtine so zmaji po zaslugi treh zaporednih košev razpoloženega Rothbarta (ki je do 13. minute dosegel že 12 točk) še držali stik z domačini, nato pa ga je (nerazumljivo) Filipovski potegnil na klop in Turki so hitro ušli na +8 (32:24). Po vrnitvi Rothbarta so bili Ljubljančani znova enakovredni Galatasarayju in na odmor sta ekipi odšli pri izidu 39:35. Najboljša posameznika v prvem polčasu pri Olimpiji sta bila Rothbart (16 točk, 3 skoki in 2 blokadi) in Thompson (9 točk, 5 skokov in 2 asistenci), pri Galatasarayju pa je bil najboljši Jaka Lakovič, ki je brez zgrešenega meta dosegel 10 točk, ob tem pa ujel še dve odbiti žogi.

Drugi polčas so domači začeli precej bolj zbrano in so si kmalu priigrali visoko prednost (49:37 v 25. minuti), ki jim bo najverjetneje že zadostovala za miren zaključek. V drugi polovici tretje četrtine je nato Ljubljančanom le uspelo nekoliko umiriti nalet Galatasarayja, a vseeno je bil njihov zaostanek po treh četrtinah 15 točk, kar je že kazalo na pričakovan razplet srečanja.

V zadnji četrtini se ni zgodilo nič presenetljivega, saj so domači košarkarji zlahka zadržali in še povišali prednost. Vseeno ljubljanskim košarkarjem ne gre ničesar zameriti, saj so se borili po svojih najboljših močeh in so bili v prvem polčasu celo enakovredni močnemu Galatasarayju. Kot že videno na zadnjih tekmah Olimpije, je kratka klop naredila svoje in v drugem polčasu zmaji niso mogli več držati stika z nasprotnikom, ki je zasluženo prišel do pričakovane visoke zmage.

Pri domačih je bil proti svojim rojakom najbolj razpoložen Lakovič, ki je brez zgrešenega meta dosegel 16 točk (trojke 4/4), 3 skoke in podajo, v vrstah Olimpije pa sta blestela Thompson (21 točk, 7 skokov in 2 podaji) in Rothbart (18 točk, 7 skokov in 4 blokade).

Prihodnji teden bo Olimpija v zadnjem krogu v Stožicah gostila ruski Unics iz Kazana.