* Arena Azovmaš, gledalcev 2890, sodniki: Latisevs (Latvija), Mihajlov (Rusija), Shemmesh (Izrael).
* Azovmaš: Ewing 11 (3:6), Baida 4, Rančik 6 (3:7), Zajcev 5 (1:4), Rizvić 7 (2:6), Minard 31 (5:9), Kolčenko 2.
* Krka: Djurković 4, Petrov 10 (1:1), Pavić 11 (2:4), Dragić 14 (5:7), Krivec 5, Balažič 6, Baxter 13 (5:9), Jordan 8 (4:8).
* Prosti meti: Azovmaš 15:22, Krka 25:29.
* Met za tri točke: Azovmaš 7:23 (Minard 5, Baida, Zajcev), Krka 2:18 (Krivec, Balažič).
* Osebne napake: Azovmaš 25, Krka 23.
* Pet osebnih: /.

Novomeški košarkarji so dosegli še drugo zmago v evropskem pokalu. Po domačem porazu proti litovskemu Lietuvos Rytasu so v gosteh v drugem krogu premagali francoski Le Mans, danes pa so ugnali še ukrajinski Azovmaš. V drugi tekmi skupine se bosta ob 20.30 pomerila Le Mans in Lietuvos Rytas.

Krka je tekmo odprla s štirimi zaporednimi točkami, sredi prvega dela pa prednost povišala na 12:2. Ukrajinci so se prebudili in se tri minute pred koncem prve četrtine približali na štiri točke zaostanka (10:14). Gostujoči igralci so po štirih zadetih prostih metih Simona Petrova zaradi tehničnega prekrška povedli za šest točk in prvo četrtino dobili s 26:17.

Drugi del so bolje začeli košarkarji Krke in povišali prednost na 32:17. Sledilo je nekaj minut slabše igre, nato pa so se slovenski prvaki zbrali in po šestih zaporednih točkah prišli do najvišje prednosti na srečanju, ko je na semaforju kazalo 40:21. V zaključku prvega polčasa so domači rezultat le nekoliko znižali, obe ekipi pa sta na odmor odšli pri rezultatu 42:27 v korist Krke.

V nadaljevanju so gosti dosegli nove štiri točke, nato je sledilo nekaj minut enakovredne igre z obeh strani. Tri minute pred koncem tretje četrtine je Azovmašev zaostanek znašal 12 točk, po zaslugi dobre igre Rickyja Minarda pa so domačini v zaključku prišli do šestih točk zaostanka (51:57).

V zadnji četrtini so Ukrajinci rezultat znižali le na točko zaostanka, Novomeščani pa so zgrešili številne mete. Po trojki Jureta Balažiča so znova prišli do štirih točk prednosti. Krka je nato zaigrala bolje v obrambi, vendar se domača ekipa ni predala. V zaključku bi s trojko lahko prišli celo do izenačenja, vendar je Radoslav Rančik zgrešil met za tri točke, žogo je ukradel Zoran Dragić povedel svoje moštvo na varnih pet točk prednosti.

V novomeški ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Zoran Dragić s 14 točkami in Jimmy Baxter s 13. Najboljši strelec tekme je bil igralec Azovmaša, Ricky Minard, ki je dosegel 31 točk, ob tem pa je dodal še deset skokov. V naslednjem krogu se bo Krka še enkrat pomerila z ukrajinskimi košarkarji, tekma pa bo 6. decembra v Novem mestu.