Odločitev o zmagovalcu je padla v izdihljajih tekme, odločilni vlogi pa sta imela kapetan Jure Balažič, ki je v zadnjih dveh minutah dosegel šest točk, ter center Krke iz Jamajke Jerome Adolphus Jordan, ki je v zadnji sekundi blokiral poskus Beograjčanov za podaljšek.

To je prva zmaga Krke v treh izenačenih končnicah pred domačimi gledalci. Ni se ji izšlo po željah proti Širokem Brijegu in Unionu Olimpiji, tokrat pa je bila tudi sreča na strani varovancev Nenada Trajkovića. Seveda ob dejstvu, da so imeli uspešen strelski večer kar trije nosilci igre: Jure Balažič z 18 točkami in 11 skoki, Simon Petrov (16 točk) in Jimmy Baxter (14 točk, 9 skokov).

Tako so se lahko Novomeščani trikrat vrnili v igro po nevarno visokem zaostanku. Prvič sredi druge četrtine, ko je Crvena zvezda pobegnila na 28:20, naslednjič ob koncu tretjega dela igre (46:51), ko so z delnim izidom 10:0 prišli do najvišje prednosti na tekmi, ter nazadnje dve minuti pred koncem. Gostje so tedaj povedli z 71:68, vendar šest zaporednih točk Balažiča je tehtnico nagnilo na domačo stran.

Krka bo v naslednjem krogu 3. decembra gostovala pri Zagrebu.