Bešiktaš v tem tretjeligaškem evropskem tekmovanju igra v skupini B in je po treh tekmah neporažen, za zadnji uspeh proti nemškemu Göttingenu pa ima dobesedno polovico zaslug prav Williams, saj je za zmago s 105:94 dosegel 50 točk. V tem seštevku je bilo tudi sedem trojk, mejo 50 točk pa je dosegel 13 sekund pred koncem.

Turki so, kot kaže, zelo zadovoljni s svojim začasnim zvezdnikom. Po poročanju ameriških in turških medijev namreč v svoje vrste vabijo še člana ekipe Los Angeles Lakers Lamarja Odoma. Slednji naj bi bil za selitev v Carigrad bolj zagret kot Kevin Love iz Minnesote, ki so ga Turki prav tako vabili, a je prestop zavrnil.

Največja težava pri podpisovanju začasnih pogodb so pogodbe, ki jih imajo zvezdniki v ligi NBA, saj morajo evropski klubi plačati zavarovalnino, kar je pri večdesetmilijonskih dolarskih zneskih večinoma previsoka ovira. Zaradi tega so pri Bešiktašu nehali razmišljati o Luolu Dengu in Carlosu Boozerju, ki imata 40 oziroma 60 milijonov dolarjev vredni pogodbi. Odom pa je z "le" 17 milijoni vredno pogodbo po mnenju Bešiktaša ravno pravšnji, v širšem izboru pa se je znašel še center Phoenixa Marcin Gortat (22 milijonov).