Danes ob 13. uri so se pred prostori Košarkarske zveze Slovenije v Ljubljani zbrali slovenski reprezentanti in nato odpotovali v Kranjsko Goro, kjer se bodo pripravljali na evropsko prvenstvo.

Na zboru pa ni bilo Erazma Lorbka, ki naj bi 15 minut pred zborom poklical selektorja Božidarja Maljkovića in ga obvestil, da se priprav in prvenstva ne bo udeležil.

Več zaenkrat ni znano, saj iz KZS še niso podali uradnega pojasnila o nastali situaciji. Ali je Lorbku nastop prepovedala Barcelona ali pa se je za to, iz kakršnihkoli razlogov že, odločil sam, pa bomo morda zvedeli v prihodnjih dneh.

Vsekakor je Slovenija s tem izgubila nosilca igre, ki ga na prenstvu enakovredno ne more nihče nadomestiti. Maljkovića v prihodnjih tednih torej čaka kar precej dela, če želi v Litvi doseči viden rezultat.

Na prvem zboru se je tako zbralo 12 igralcev: Mirza Begić, Jaka Blažič, Goran Dragić, Zoran Dragić, Goran Jagodnik, Nebojša Joksimovič, Luka Lapornik, Dino Murić, Sašo Ožbolt, Uroš Slokar, Danijel Vujasinovič in Miha Zupan.

Edo Murić in Klemen Prepelič se bosta soigralcem pridružila po končanem nastopu na mladinskem EP v Španiji.

Kaj je na odpoved Lorbka dejal direktor reprezentance Matej Avanzo pa si oglejte v videu: