Finalna tekma proti Partizanu je bila polna čustev. Kako ste jo videli vi?

Adrenalin je naredil svoje. Določeni igralci niso bila na pravi ravni, vsaj kar zadeva energijo. Na parketu se je bila prava moška borba. Vsekakor pa je bil sodniški kriterij pisan na kožo njim. To ni bila naša igra, po karakterju nismo takšna ekipa. Šele ko sem znorel ob igrišču in v slačilnici, je bil na parketu boljši odziv. Imeli smo svoje priložnosti.

Partizan je že peto leto zapored osvojil ligo NLB.

Dejansko so močna ekipa na vseh področjih, dobro organizirana. Določene stvari so bile nejasne na tekmi, kar ste videli tudi sami. Ne bom nič komentiral, ker me nemudoma kaznujejo, če odprem usta. In 6000 evrov ni malo, zato bom raje tiho.
Sodniki niso kaznovali izredno grobe igre Beograjčanov. Je to spremenilo potek tekme?

Sodniki so pustili Partizanu grobo igro, zato je bila takšna tekma, kot je bila. Določenih nešportnih vložkov niso sankcionirali in nato je bil na parketu »pretep«. Toda morali bi se prilagoditi kriteriju. Konec koncev gre še vedno za vrhunske sodnike.

Tudi na tribunah je bilo kar pestro.

Mene je sram, da igramo v Ljubljani in imamo tisoče navijačev za hrbtom... Pa saj so vsi videli. Ponovil bom, da me že tako ne marajo v tej ligi, zato bom raje tiho. Včasih imam občutek, da so nekatere stvari namerne, a morda je to le moja utvara. Konec koncev smo imeli svojo priložnost, približali smo se Partizanu, a dveh, treh odbitih žog nismo ujeli. Morda bi lahko tudi v zadnjih sekundah drugače odigrali. Poskušali smo vse.

Že dolgo niste bili na klopi tako živčni.

To je bila tekma, polna emocij. Drugo pa je, da sem se bal, ko sem videl, kdo sodi. Moral sem sprožiti incident. Niso pa krivi samo sodniki, temveč tudi igralci. Niso šli v pretep. Igralci Partizana so res fizično močnejši in višji, a vseeno nismo bili pravi. Te stvari so me provocirale.

Koliko energije vam vzame takšna sezona, kot je letošnja?

Vse tekme moraš zmagati. Gre veliko energije in veliko sekiranja, ki sem ju porabil tudi tam, ko je ne bi smel, kar ni dobro niti zame niti za klub. Bomo videli...